Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Concursul International de Canto "Vox Artis" a ajuns la semifinale

A doua ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Vox Artis” a ajuns la etapa semifinalelor, iar din cei 60 de concurenţi, au mai rămas 35 care se luptă pentru marele premiu.

Concursul a deschis anul acesta cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional al Artei Lirice şi a reuşit să reunească la Sibiu, artişti din 17 ţări, printre care Rusia, Brazilia, Mexic, Japonia, Germania şi Polonia.

Cei mai talentaţi şi cei mai norocoşi interpreţi, au reuşit să obţină aprecierea juriului şi au rămas în concurs. Printre aceştia se numără şi singura concurentă din Sibiu, Diana Florea, care a reuşit să-l impresioneze pe Theodore Coresi, directorul artistic al evenimentului.

"Am ajuns la semifinale şi mă bucur să spun că avem o participare masivă, atât din ţară, cât şi din străinătate. Nivelul la care se desfăşoară competiţia este deosebit şi de aceea sperăm că acest concurs va avea o continuitate, la Sibiu", a declarat Theodore Coresi, reprezentantul ArtCor Artists Agency Viena.

Soliştii concurează pentru primele locuri, care aduc în total premii în valoare de 4.500 de euro, dar şi pentru premiile speciale, care constau în burse de studiu la Viena, dar şi în oferirea de contracte de angajare şi colaborare la teatrele de operă din Iaşi, Bacău sau la Filarmonica de Stat Sibiu.

Concursul se va încheia cu concertul de gală, care se va desfăşura joi, 29 septembrie, de la ora 19:00, la sala Thalia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus