Sâmbătă,
18.09.2021
Innorat
Acum
15°C

Cioaba: Lasati rusinea, declarati-va romi!

Președintele Centrului Creștin al Romilor, Florin Cioabă, îi invită pe romi să-și declare etnia în fața recenzorilor, într-un mesaj în care face apel la unitatea etniei. ”Am constatat de-a lungul timpului că mulţi dintre cetăţenii de etnie din România ezită a-şi declara naţionalitatea atunci când au loc recensăminte ale populaţiei, şi se declară ca fiind români. Fac un apel la toţi romii ca în aceste zile când se desfăşoară Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor să nu ezite a-şi declara adevărata etnie. Consider că trebuie lăsate la o parte orice resentimente sau sentimente de ruşine şi teamă în a ne declara ceea ce suntem, adică romi”, susține Cioabă în comunicat.
Florin Cioabă spune că un prim efect al recunoașterii etniei este accesarea de fonduri europene. ”Doar declarând că suntem romi vom reuşi să ne păstrăm identitatea ca etnie, şi de asemenea să beneficiem de programele cu finanţare europeană destinate romilor”, a mai scris Cioabă.

 

Comentarii

3 comentarii

me

Acum 9 ani

lasati rusinea, declarati-va tigani.
Raspunde

@me

Acum 9 ani

Lasa rusinea, declara-te prostul!
Raspunde

David

Acum 9 ani

daca ar fi sa facem o analiza,a diferitelor proiecte europene,care au avut grup tinta romi sau si romi,putem observa ca rezultatele ,ca impact asupra comunitatilor de romi este cu putin mai mult de cit zero asa ca romi trebuie sa inteleaga ca este pacat sa te renegi si sa nu te recunosti,dragi romi asumativa idntitatea!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus