Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Tribunalul a inceput mutarea. Procesele nu vor fi amanate

Tribunalul Sibiu a început săptămâna trecută procesul de mutare în noul sediu temporar, din strada J.S. Bach, vizavi de Liceul CFR. Conducerea instituţiei dă asigurări că şedinţele de judecată se vor desfăşura după programul obişnuit, iar activitatea Tribunalului nu va fi oprită.

 
Preşedintele Tribunalului Sibiu, Marcel Rusu, spune că procesul de mutare a început deja, însă cu lucrurile mărunte pentru că încă nu sunt gata toate spaţiile din noul sediu. „Noi am început de săptămâna aceasta să ne mutăm, dar ceva mai uşor, aşa mai mult cu chestiunile colaterale, lucrurile mai mărunte. Estimăm că, foarte probabil, până la sfârşitul acestei luni suntem mutaţi în noul sediu”, a declarat Marcel Rusu. Acesta mai spune că practic nu există un termen limită însă toţi judecătorii şi avocaţii speră ca până la finalul acestei luni problema să fie rezolvată. „Termen limită pentru eliberarea spaţiilor actualei clădiri nu există pentru că depindem foarte mult de modul în care avansează lucrările în noul sediu. Dincolo se fac nişte lucrări în prezent şi doar când vor fi gata lucrările acolo vom putea pleca cu toate lucrurile”, a mai spus Rusu. 
 
Procesele nu se amână
 
Cât priveşte desfăşurarea proceselor şi a şedinţelor de judecată, conducerea Tribunalului Sibiu spune că nu vrea să existe niciun fel de întrerupere a activităţii şi că populaţia va fi informată din timp cu privire la locul în care se desfăşoară şedinţele. „Nu vom întrerupe activitatea, vom merge în continuare după programul stabilit. Adică şedinţele de judecată încercăm să le ţinem conform programului obişnuit. Acum vom vedea pe parcurs, le vom ţine ori în sediul vechi ori în cel nou. Deci în celălalt sediu se vor ţine şedinţele în momentul în care vom anunţa în mod oficial publicul, probabil că vom trimite un comunicat de presă la toată lumea, ca oamenii să ştie. Până atunci, totul se ţine aici, în sediul vechi, după programul obişnuit. Cert este că nu putem întrerupe activitatea şi încercăm să ne strecurăm, să reuşim să facem mutarea acesta cât mai lină”, a concluzionat Marcel Rusu.
 
5.000 de metri pătraţi
 
Noul sediu al Tribunalului şi al Judecătoriei Sibiu se află pe strada J. S. Bach şi are aproape 5.000 de metri pătraţi. Conform reprezentanţilor SC Retezat SA, aici sunt amenajate 80 de birouri, zece săli de judecată, camere de deţinuţi, sală de consiliu separată, toalete pentru public sau spaţii pentru arhivă. În plus, parcarea va putea deservi simultan aproximativ 250 de maşini, iar avocaţii interesaţi să-şi închirieze birouri în zonă au deja de unde alege. Tot în zonă ar urma să fie amenajate o cafenea şi un restaurant.
 
Reabilitare de 16 milioane
 
Justiţia sibiană îşi mută casa în urma lucrărilor de reabilitare la sediul de pe bulevardul Victoriei. Contractul de reabilitare a Palatului Justiţiei a fost încredinţat de Ministerul Justiţiei joint-venture-ului format din SC Inspet SA şi SC Corla Construcţii SRL, firme din judeţul Prahova. Contractul a fost semnat pentru suma de 15,9 milioane de lei, fără TVA. Termenul de finalizare este de 30 de luni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus