Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Klaus Johannis despre retragerea din politica: Am intrebat colegii daca vor sa facem o rocada!

Președinte al FDGR și primar al Sibiului, Klaus Johannis a declarat joi că a avut și are gânduri de retragere. Are și un argument: ”Am spus acum ceva vreme că după părerea mea nu este bine ca o persoană să ocupe o poziție o perioadă lungă de timp. Și sunt de aceeași părere și acum”, a declarat Johannis. Primarul spune că și-a chestionat colegii în legătură cu o eventuală retragere, însă deocamdată nu are cine să îi ia locul. ”Am mai întrebat și eu colegii dacă nu ar vrea să mai facem o rocadă. Nu vor”, a spus liderul FDGR, menționând că întrebarea sa a fost pusă colegilor din Forum ”mai înglumă, mai în serios”.
În lipsa unui membru FDGR care să candideze în locul său, Johannis spune că ultimul cuvânt îl au sibienii, în ceea ce privește funcția de primar: ”De regulă electoratul stabilește dacă s-a scurs timpul sau nu”, a mai menționat primarul.
Johannis a candidat în anul 2000 pentru funcția de primar al Sibiului din partea Forumului Democrat al Germanilor din România. La 18 iunie 2000, Johannis a fost ales primar, obținând 69,18% din voturile valabil exprimate. Contracandidatul său în al doilea tur de scrutin a fost Ioan Cindrea. În 2004 a fost reales ca primar cu 88,7% din voturi, iar la alegerile locale din 2008 a obținut un nou mandat de primar, întrunind 83,2% din opțiuni.
Klaus Johannis este președinte al FDGR din anul 2002, când a preluat mandatul de la Wolfgang Wittstock.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

25 comentarii

Cipi

Acum 12 ani

www. realitatea.net/curtea-de-conturi-johannis-obligat-sa-restituie-banii-cheltuit_885687.html
Raspunde

dinu

Acum 12 ani

E foarte necajit bietul primar ,ca nu are cine sa-i ia locul.Ar trebui sa-i fie rusine ca a incasat bani nemeritati,ca handicapatii pe care ii critica vehement.Cred ca DNA,ar avea mult de lucru daca ar poposi pe la biroul sasului si l-ar intreba de achizitii si licitatii publice si de justificarea averii.Ar fi bine sa-si dea demisia si sa plece pana nu e prea tarziu
Raspunde

oblio

Acum 12 ani

Intrebare: De ce nu se face sex in Primaria Sibiu? Raspuns: Toti angajatii sunt rude!
Raspunde

CipSB

Acum 12 ani

In sfarsit poate,poate scapam de el si de fdgr!!
Raspunde

un sas

Acum 12 ani

saracu sia facut plinu
Raspunde

Dragos Dumitru

Acum 12 ani

Cei care au comentat mai sus, ori sunt bucuresteni, ori nu au mai iesit prin Sibiu in ultimii 4-5 ani... I-as sfatui sa mearga prin Europa sa afle parerea celor de acolo despre Sibiu, si apoi despre Romania....
Raspunde

cineva

Acum 12 ani

Eu zic ca ar trebui sa vedem partea plina a paharului.Probabil ca primarul sibiului nu este usa de biserica dar nu putem sa nu-i recunoastem meritele. Se vede cu ochiul liber ca Sibiul s-a schimbat in bine si este intr-o continua schimbare.Trebuie sa invatam sa apreciem ceea ce avem.De furat fura si aia de la conducerea tarii dar aia nu fac nimic pentru noi romanii ci doar pentru ei.\'Sasu\' macar s-a tinut de promisiuni.
Raspunde

altcineva

Acum 12 ani

Da, \"sasul\" a facut multe pentru romani, i-a scos din case in favoarea mafiei imobiliare!Si-a tras si el patru case prin falsuri.
Raspunde

cineva

Acum 12 ani

Intr-o lume ideala poate ca exista si politicianul /primarul cinstit dar noi nu traim in ea din pacate:)
Raspunde

CipSB

Acum 12 ani

Pt Dragos:Doamne fereste,bucurestean tigan NUU!!!Pe afara ne cunosc in Vienna si la München pt ca sant zboruri catre Sibiu,altfel in zona UE nu cred ca santem prea cunoscuti!
Raspunde

sibianul

Acum 12 ani

Bye bye Johannis!
Raspunde

lazaret-eanul

Acum 12 ani

Daca ar fi cineva mai bun decat primarul actual, schimbarea ar fi binevenita. Ma tem insa ca cei pe care ii stim ca si-ar dori sa-i ia locul nu se pot ridica la nivelul lui Johannis.
Raspunde

cultul peronalitatii

Acum 12 ani

pd-l comenteaza. vezi mai sus. nu se doreste schimbarea pt ca nu are rost sa schimbi ceva care merege bine, de la sine.
Raspunde

mihu

Acum 12 ani

Domnul primar ar trebui sa mai lase si pe altii sa-si arate spiritul gospodaresc. Chiar crede ca nu-i poate locul o persoana cel putin la fel de competenta ? Nimeni nu este de neinlocuit.Da, se vede cu ochiul liber cum se duc banii pentru centrul orasului, pentru lucrari care numai DPC-ul le \"poate\" face, pentru fantani amplasate in locuri bizare, etc. Este apreciat Sibiul pentru centrul lui pietros care seamana cu o cetate gotica ? Zonele verzi ale orasului aproape au disparut. Este hilar cum primarul crede ca firele de iarba dintre dalele parcarilor pot insemna spatiu verde.Stie primarul cum arata strazile din cartierele de blocuri ??Aici se pot face spatii verzi cu adevarat. S-au facut locuri de joaca pe M. Viteazu unde este o poluare maxima....deci s-a bifat o realizare fara sa intereseze cu adevarat utilitatea. Ceva mai incolo este teren viran, iar copii ar fi fost mai protejati. Dar aspectl acesta nu conteaza. Se fac lucruri numai de ochii alegatorilor.
Raspunde

tampa

Acum 12 ani

Cu banii pe care i-a avut chiar a putut sa faca multe pentru oras. Uitati-va si la alte orase. Toate s-au pus la punct, asa ca nu suntem singulari, ba as spune ca am ramas in urma.
Raspunde

pt ante...

Acum 12 ani

Nu mor caii cand vor cainii!
Raspunde

pt ante...

Acum 12 ani

Nu mor caii cand vor cainii!
Raspunde

sibian get beget

Acum 12 ani

Dumnezeu sa-i ierte pe fratii nostrii care au orbit de atata schimbare pozitiva in urbea noastra. Felicitari domnului primar si echipei sale din primaria Sibiului. Intr-adevar numele sau e mult mai vechiculat decat cel al presedintelui marinar din Regat. La fel ca si numele orasului nostru multicultural, european. Cu stima.
Raspunde

ION

Acum 12 ani

PE CINE SA PUI IN LOCUL SASULUI? NO FI PERFECT DAR E CEL MAI BUN DINTRE TOTI
Raspunde

ho- mai

Acum 12 ani

asa sintem noi . cind merg bine lucrurile vrem schimbare de dragul schimbari. sasul e bun. dar la noi se promoveaza cam asa//tot ce este bun se zice ca este rau si ce este rau se soune ca este bun // si nu ne prindem de ani buni.smecheri stiu/
Raspunde

eurosimpatizant

Acum 12 ani

Schimbarea stapanului, bucuria nebunului! Lasati-l acolo daca mai vrea, tot nu e altul mai bun, plus ca unul nou trebuie intai sa-si umple buzunarele, sa-si aduca rudele in posturi, sa-i multumeasca cu contracte pe prieteni, asa ca 2-3 ani nu are timp de urbe. Ori Johannis are totul deja bifat, si pe urma e evanghelic, nu da atata nas lui BOR cat ar face-o un altul.
Raspunde

Vlad

Acum 12 ani

Ce romani sunteti, ce gandire puteti avea !! ne meritam soarta ca si natiune pt mentalitatea pe care o avem. Uitati-va in jur un pic, incercati sa vedeti ce se petrece in restul Romaniei.Sibiu este o emblema a Romaniei, e un centru cultural important, e bine vazut, e unul dintre orasele care au fost Capitala Culturala a Europei ! Si asta nu din cauza faptului ca noi, cei care scriem aici si vorbim despre un om care a dat multe pt a dezvolta Sibiul, ci a cuiva care s-a implicat si si-a luat job-ul in serios. Voua...ce pot sa va spun... sa va fie rusine ! Niciodata nu vom ajunge nicaieri cu abordarea asta a problemelor ;)
Raspunde

Pantzi

Acum 12 ani

Daca stiti unul care a facut mai multe pentru Sibiu spuneti, eu nu stiu pe altcineva.
Raspunde

un sibian

Acum 12 ani

are dreptate 21. eurosimpatizantul mai mergeti dracului de olteni si moldoveni sunteti muritori de foame in locurile voastre de bastina.
Raspunde

noi

Acum 12 ani

mai ciumete ,unde a dus mutu iapa, acolo si tu fuga, sasalau excroc!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus