Compania Transgaz (TGN) a încheiat în acest an 282 de contracte de achiziţii publice, cu o sută mai puţine faţă de anul precedent, iar valoarea acestora a scăzut cu 14,2%, de la 350,48 milioane lei, în 2010, la 300,6 milioane lei, transmite corespondentul Mediafax.
Potrivit reprezentanţilor Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz Mediaş, în anul 2011 au fost încheiate 282 de contracte de achiziţii publlice, cu o sută mai puţine decât în anul 2010.
"Referitor la procedurile de achiziţie desfăşurate în anul 2011, facem precizarea că acestea au fost derulate cu oarecare întârziere, întrucât pe parcursul anului legislaţia achiziţiilor publice a suferit multe modificări, fapt reflectat în scăderea numărului de proceduri desfăşurate, în comparaţie cu anii precedenţi", au precizat reprezentanţii Transgaz, la solicitarea Mediafax.
Potrivit acestora, în anul 2011 valoarea totală a contractelor încheiate de societate a fost de 300,6 milioane lei, faţă de 350,48 milioane lei în anul 2010.
Din totalul contractelor încheiate, 38% au fost lucrări specifice (execuţie conducte noi, racorduri, reparaţii şi reabilitări conducte de transport gaze naturale), 39% au fost contracte de prestări servicii (proiectare, reparaţii, întreţinere conducte) şi 23% au fost contracte de achiziţii de bunuri necesare funcţionării sistemelor specifice societăţii (robinetărie, fitinguri, ţeavă).
Potrivit datelor Transgaz, cel mai mare contract încheiat în anul 2011 a avut valoarea de aproape 49 de milioane de lei şi a constat în lucrări la conducta de transport gaze naturale Aghireşu - Huedin - Aleşd, cu termen de execuţie 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Reprezentanţii Transgaz au mai precizat că, din totalul licitaţiilor organizate în acest an, nouă au fost contestate. Dintre aceste contestaţii, doar una a fost admisă de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, dar în acest caz, după reanalizarea ofertelor, a fost declarat câştigător un alt agent economic decât cel iniţial.
Statul deţine 73,51% din acţiunile companiei naţionale de transport al gazelor naturale. În acţionariatul Transgaz se regăseşte şi Fondul Proprietatea, care deţine 14,98% din titlurile companiei, iar restul de 11,5% din acţiuni sunt în portofoliile investitorilor de la bursă.
Consorţiul format din Raiffeisen Capital & Investment (RCI), BT Securities şi firma cehă de brokeraj Wood& Co. a depus, joi, singura ofertă pentru intermedierea operaţiunii prin care statul vrea să vândă pe bursă 15% din acţiunile companiei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Claradi
Acum 1 oră
SalimDream
Acum 2 ore
Sibian
Acum 2 ore
Eu
Acum 2 ore
Kokos