Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Coca-Cola expune formula secreta a bauturii miraculoase

Coca-Cola expune pentru prima oară în istoria firmei caseta în care se păstrează formula secretă a băuturii, scoasă din pivniţele băncii în care se află de 86 de ani. Vizitatorii muzeului din Atlanta nu vor putea vedea decât caseta de fier, nu şi formula, veche de 125 de ani, relatează AFP.

Caseta, care nu s-a mişcat din 1925 de la filiala SunTrust Bank din centrul oraşului Atlanta, este expusă permanent, începând de joi, la muzeul The World of Coca-Cola din Atlanta (Georgia, sud-est), unde are sediul compania, informează Coca-Cola.

'Este o zi deosebită în istoria firmei şi un cadou de sărbători, în acest an, la a 125-a aniversare a societăţii', a spus într-un comunicat PDG-ul Muhtar Kent. 'Compania a făcut mereu totul ca să păstreze secretul formulei Coca-Cola', a adăugat Phil Mooney, directorul arhivelor societăţii, iar acum, 'prezentând caseta la The World of Coca Cola, împarţim cu toată lumea o moştenire legendară'.

De la inventarea în 1886 a băuturii Coca-Cola de către un farmacist din Atlanta, John S. Pemberton, formula ei a rămas secretă, fiind cunoscută doar de un număr mic de persoane şi nefiind scrisă. Însă în 1919, ca să poată primi un împrumut bancar, proprietarul de atunci al companiei, Ernest Woodruff, a cerut predecesorilor săi să scrie formula pe o foaie, care a fost depusă la o bancă din New York. În 1925, când împrumutul a fost rambursat, Ernest Woodruff a luat formula scrisă şi a depus-o la o bancă din Atlanta, unde se află şi în prezent.

Compania Coca-Cola, numărul unu mondial pe piaţa băuturilor fără alcool, reuneşte 500 de mărci diferite, Coca-Cola, dar şi Fanta, Sprite sau Minute Maid, realizând o cifră totală de afaceri de 15 miliarde de dolari pe an. Ea vinde 1,7 miliarde de sticle pe zi în peste 200 de ţări şi are peste 700.000 de salariaţi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus