Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Corpul tigrului impuscat a ajuns la Cluj

Tigrul împuşcat la Sibiu a fost dus, joi seară, la Facultatea de Biologie şi Geologie din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, unde va deveni material de studiu pentru studenţi, după ce organele interne vor fi conservate, scheletul va fi reconstituit, iar blana va fi prelucrată.

Decanul Facultăţii de Biologie şi Geologie, Cristina Dobrotă, a declarat, joi seară, că studenţii UBB vor profita de tigrul împuşcat, în condiţiile în care este vorba despre un animal rar, care nu există în colecţia de material didactic, transmite corespondentul Mediafax.
 
"Tigrul a fost o donaţie a Grădinii Zoologice din Sibiu şi va fi folosit în continuare în scop didactic, în cadrul disciplinei Anatomia Comparată a Vertebratelor. Părţile tigrului urmează să fie prelucrate, respectiv organele interne să fie conservate, părţi ale scheletului vor fi reconstituite, iar blana va fi prelucrată. Totul va dura câteva săptămâni, iar la final părţile tigrului vor fi expuse la Muzeul de Zoologie al UBB. Încercăm să profităm de faptul că tigrul împuşcat a fost adus la Cluj şi studenţii noştri vor profita, pentru că astfel de exponate nu există în colecţia noastră de material didactic", a spus Dobrotă.
Potrivit acestuia, părţile tigrului vor fi folositoare studenţilor, în condiţiile în care este un animal rar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus