Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

Romanii din Colorado l-au sarbatorit de Andrei Saguna

Primul cenaclu literar al Românilor din Colorado, i-a avut în centrul atenţiei pe Andrei Şaguna, mitropolitul Ardealului proaspăt devenit sfânt, şi pe Anca Sirghie, profesor al Universităţii Alma Mater din Sibiu.

Evanimentul a avut loc cu câteva zile înainte de Crăciun şi s-a bucurat de mare succes. Anca Sîrghe a fost chiar invitatul special al evenimentului, ea prezentând celor prezenţi lucrarea "Mitropolitul Ardealului Andrei Şaguna primit în rândul sfinţilor".„A fost evocată viața și activitatea celui care, aromân de origine, va ajunge Mitropolit al românilor din Transilvania și baron al Imperiului. Lupta pe care a dus-o, din postul pe care-l ocupa, pentru câștigarea drepturilor firești pentru cei mai numeroși locuitori ai Ardealului, însă tolerați ca națiune și credință în propria lor țară. Pentru tot ce a realizat în întreaga sa viață, pusă în cauza românismului, în luna octombrie a acestui an, Mitropolitul Andrei Șaguna a fost primit în rândul sfinților poporului român. Doamna profesor a adus de la Sibiu un film realizat la această măreață festivitate, film ce a fost urmărit cu interes de către cei prezenți în sală”, se arată în publicaţia Gândacul de Colorado, ziar al românilor de pretutindeni.

Cenaclul s-a încheiat cu recitarea unor poezii de Mihai Eminescu. Acesta a fost primul eveniment cultural de amploare organizat de şi pentru diaspora românească din Colorado.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus