Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Cine este barbatul ranit ieri in timpul mitingului

Reprezentanţii Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu au declarat, marţi, corespondentului Mediafax, că Alexandru Sonoc este angajat al instituţiei din martie 2007, iar înainte de această dată a fost asistent universitar la Facultatea de Istorie şi Patrimoniu, Catedra de Istorie Antică şi Medievală, din cadrul Universităţii "Lucian Blaga” din Sibiu.

El este din anul 2009 şeful Galeriilor de Artă ale Muzeului Naţional Brukenthal şi "a avut cea mai importantă contribuţie în realizarea unor proiecte internaţionale de amploare”.
Reprezentanţii Muzeului Naţional Brukenthal menţionează contribuţia lui Alexandru Sonoc în organizarea expoziţiei "Bruegel, Memling, Van Eyck” de la Paris” şi schimbul expoziţional cu Muzeul Naţional din Gdansk, care, până în prezent, s-a concretizat în trei expoziţii poloneze organizate la Sibiu şi alte trei expoziţii ale Muzeului Brukenthal, la Gdansk.
"În prezent, Alexandru Sonoc este manager de proiect pentru un proiect internaţional şi lucrează la proiecte în colaborare cu Luxemburg şi Tokio. Pauza de activitate indusă de acest grav eveniment afectează nu doar activitatea Muzeului Naţional Brukenthal ci, de asemenea, unele dintre cele mai importante proiecte internaţionale culturale ale ţării noastre”, au declarat reprezentanţii Muzeului Naţional Brukenthal.
Aceştia au menţionat, de asemenea, că Alexandru Sonoc este autor a sute de articole, studii şi participări la sesiuni ştiinţifice.
Bărbatul rănit la cap în timpul protestului de luni seară din municipiul Sibiu, după ce un ghiveci cu flori a fost aruncat de la un balcon, este şeful Galeriilor de Artă ale Muzeului Naţional Brukenthal, iar conducerea unităţii face apel la autorităţi pentru identificarea rapidă a autorilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

ELA

Acum 12 ani

pacat de el si de prostia din capul lui
Raspunde

una

Acum 12 ani

Tot atata respect ca si tine a aratat domnul Presedinte intregii clase a intelectualilor, ca-s la putere sau nu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus