Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Transportatorii din toata tara se intalnesc la Sibiu pentru a decide daca se implica sau nu in proteste

Confederaţia Naţională Rutiera (CNR) acuză autorităţile de intimidare pentru anularea curselor ocazionale ale operatorilor de transport pasageri şi ameninţă cu proteste la nivel naţional.

"Ceea ce în urmă cu două zile era doar o informaţie pe surse s-a dovedit a fi o acţiune de intimidare coordonată de Ministerul Transporturilor şi de Ministerul de Interne. Confederaţia Naţională Rutieră solicită încetarea oricăror acţiuni abuzive îndreptată împotrivă operatorilor de transport rutier al căror obiect de activitate îl reprezintă tocmai efectuarea de servicii de transport", se arată într-un comunicat remis joi de CNR.

Totodată, transportatorii salută curajul firmelor de transport membre care nu s-au lăsat intimidate de acţiunile abuzive şi le asigură pe acestea că vor fi protejate prin toate formele împotriva oricăror repercusiuni.

"Considerăm că toate măsurile abuzive orchestrate de către autorităţile române nu fac altceva decât să întărească ideea politizării excesive a instituţiilor statului. Având în vedere ultimii doi ani în care transportul rutier a fost batjocorit, umilit şi distrus prin măsuri sectoriale aberante, perioada lungă de deteriorare continuă a dialogului social dintre sindicate, patronate şi Ministerul Transporturilor, este stupefiant că celor care plătesc zeci de taxe şi impozite, susţinând salariile a peste doi la sută din numărul total al angajaţilor din România să li se obstrucţioneze desfăşurarea activităţilor specifice", susţin transportatorii.

CNR subliniază că, în loc ca preocupările autorităţilor să fie îndreptate către aplicarea în mod corect a reglementărilor europene, către eliminarea concurenţei neloiale reprezentată de pirateria care produce zilnic accidente grave, către construcţia şi reabilitarea drumurilor care izolează economia românească de Europa, "constată cu indignare cum energia celor responsabili este consumată pentru a bloca activităţi economice legale".

La Adunarea Generală a Confederaţiei Naţionale Rutiere din 28 ianuarie 2012, care se va desfăşura la Sibiu, preşedintele CNR şi FORT, Augustin Hagiu, va supune la vot propunerea venită din partea operatorilor de transport referitoare la organizarea unor manifestări la nivel naţional în semn de protest faţă de abuzurile autorităţilor.

Membrii CNR sunt reprezentaţi la nivel naţional de 36 de asociaţii patronale şi filiale.

CNR este formată de două mari federaţii patronale reprezentative pentru transporturile rutiere de mărfuri şi persoane, respectiv Federaţia Transportatorilor Europa (FTE) şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus