Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Ariton despre greva minerilor: Negociem si le dam

 

Peste 400 de mineri de la exploatările de cărbune Paroşeni şi Lonea, din cadrul Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani, au declanşat, miercuri, un protest spontan. Minerii sunt nemulţumiţi că administraţia nu respectă un protocol semnat cu sindicatele prin care sporul de pericol pentru lucrul în subteran ar fi urmat să crească cu 100 de lei, din luna Februarie. Conducerea Companiei Naţionale a Huilei negociază cu reprezentanţii minerilor protestatari, a declarat ministrul Economiei Ion Ariton. "Negociază cu conducerea CNH. Minerii au ieşit din mină. Solicită salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă. Negociem şi le dăm", a afirmat Ion Ariton.
”Administraţia CNH Petroşani nu respectă protocolul semnat în luna ianuarie, prin care sporul de pericol al minerilor ar fi urmat să crească de la 600 la 700 de lei, pe motiv că nu există încă un buget de venituri şi cheltuieli aprobat de conducerea Ministerului Economiei”, a declarat pentru Agerpres preşedintele Sindicatului Muntele, Petru Nica, organizaţia sindicală fiind reprezentativă la nivelul CNH Petroşani.
Liderul sindical a spus că, în semn de protest, 41 de mineri de la Exploatarea Minieră (EM) Paroşeni nu au ieşit Miercuri dimineaţă din subteran, de la schimbul IV – de noapte, iar alţi aproape 400 de angajaţi ai EM Lonea au refuzat să intre la lucru.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

ANDREEA

Acum 12 ani

Sunteti niste nesimtiti. Le luati drepturile minerilor.Rusine sa va fie.
Raspunde

andrerea

Acum 12 ani

Base rusine !!1
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus