Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Ultimul mesaj al decanului Bondrea, inainte de alegeri: Sa decidem prin propria noastra vointa viitorul ULBS

 

Decanul Facultății de Inginerie, Ioan Bondrea, a transmis pe Facebook ultimul său mesaj înaintea alegerilor pentru funcția de rector al Universității Lucian Blaga, de luni. Bondrea le-a transmis colegilor și studenților că în această campanie nu a încercat să negocieze funcții și că rezolvarea problemelor din universitate nu vor depinde de un singur om. ”Am întâlnit OAMENI, am identificat POTENŢIAL şi am văzut VALOARE. Toate acestea vor putea fi fără îndoiala fructificate la maxim de către dumneavoastră, împreună cu mine din poziţia de rector al ULBS. În acelaşi timp, împreună cu dumneavoastră, am identificat PROBLEME, am schiţat SOLUŢII, am formulat ALTERNATIVE, am realizat PLANURI. Dacă v-aş spune că toate acestea vor putea fi rezolvate şi implementate doar de către mine în calitate de rector al ULBS, aş fi absurd şi aş nega posibilitatea utilizării oamenilor, al potenţialului, a valorii şi a cunoaşterii existente în cadrul ULBS”, spune Bondrea în mesaj.
Alegerile pentru funcția de rector se vor desfășura luni, iar cei peste 700 de electori vor trebui să aleagă între decanul Facultății de Inginerie, Ioan Bondrea și prorectorul Dan Maniu Dușe.
 
Mesajul transmis de către Ioan Bondrea:
 
Stimaţi colegi,
Dragi studenţi,
 
Este benefică pentru comunitatea academică sibiană o schimbare de abordare, un management diferit, o nouă echipă managerială? Va fi mai greu sau mai uşor pentru toţi? Va fi depăşită rezistenţa la schimbare? Ce se va întâmpla cu instituţia noastră: îi va creşte prestigiul, i se va îmbunătăţi imaginea, vor reuşi noile structuri să gestioneze mai bine problemele specifice ale fiecărui departament sau facultate? Vom avea salarii mai mari? Se vor desfiinţa programe de studii? Etc… etc…etc…
 
Acesta este un set de întrebări aproape hamletiene, pe care orice candidat la funcţia de rector trebuie să şi le pună. Dacă însă ar furniza şi răspunsuri afirmative la aceste întrebări, atunci cu siguranţă şi în nici un caz nu ar putea fi numit un vizionar… O parte dintre ele au fost puse de către dumneavoastră în cadrul întâlnirilor avute cu dumneavoastră în această perioadă. Aşa cum probabil aţi constatat, eu nu am răspuns cu un „DA” absolut la toate aceste întrebări. Nu am purtat cu dumneavoastră negocieri pentru funcţii şi recompense. Nu am făcut afirmaţii privind gestionarea programelor de studii, planuri de investiţii, schimbări salariale şi nu am emis judecăţi de valoare cu un grad mare de radicalizare.
 
Ce am făcut însă în această perioadă? Mi-am cunoscut mult mai bine colegii şi studenţii. Am întâlnit OAMENI, am identificat POTENŢIAL şi am văzut VALOARE. Toate acestea vor putea fi fără îndoiala fructificate la maxim de către dumneavoastră, împreună cu mine din poziţia de rector al ULBS. În acelaşi timp, împreună cu dumneavoastră, am identificat PROBLEME, am schiţat SOLUŢII, am formulat ALTERNATIVE, am realizat PLANURI. Dacă v-aş spune că toate acestea vor putea fi rezolvate şi implementate doar de către mine în calitate de rector al ULBS, aş fi absurd şi aş nega posibilitatea utilizării oamenilor, al potenţialului, a valorii şi a cunoaşterii existente în cadrul ULBS. O mare parte din alternativele şi planurile discutate cu dumneavoastră vor putea fi implementate în cursul viitorului meu mandat de rector prin implicarea tuturor categoriilor de resurse ale ULBS.
 
Votul nostru contează! Vă îndemn să decidem prin propria noastră voinţă viitorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu!
 
Vă mulţumesc tuturor pentru tot ceea ce s-a întâmplat în această campanie. Le mulţumesc celor care mă vor sprijini şi îi respect pe cei care au o altă opţiune.
 
Numai bine,
Prof.dr.ing. Ioan Bondrea

Comentarii

5 comentarii

Studentul

Acum 9 ani

Voi cei de la Turnul Sfatului daca ati fi fost corecti ati fi dat si ultimul mesaj inainte de alegeri al domnului prof. Dan Duse. Ca sa nu il mai cautati il gasiti aici. ***dan.duse.ro/despre-campanie-cu-dragoste
Raspunde

student 2

Acum 9 ani

Despre campanie, cu lamaie, sa ne mai inlature greata! Era sa zic cu m...
Raspunde

ca si politicienii

Acum 9 ani

din punctul meu de vedere, 99% dintre mai marii universitatii sunt identici cu politicienii...salarii colosale, interes 0...ii doare in 14 de \"problemele\" universitatii si de studenti...salarii cu cat mai multe zerouri in coada, asta cauta! Succes la imbogatit domnilor!
Raspunde

adrian

Acum 9 ani

Mult succes d-le Bondrea!
Raspunde

Indiferent

Acum 9 ani

Duse a promis functii de decan, de prodecani si de prorectori unor persoane care detin actualmente functii de directori de departamente si decani, care, la randul lor promit mai departe ca lasa locul liber celor care-l voteaza pe Duse, creind un sistem piramidal de sustinere. Aceeasi functie se promite mai multor persoane, dar acestea vor constata acest lucru (eventual) doar dupa alegeri, cand este prea tarziu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus