Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ioan Bondrea, noul rector al ULBS: "Sunt emotionat. A fost o victorie muncita"

Actualizare 17.11

 

Noul rector al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, prof. univ. Ioan Bondrea, a declarat pentru Turnul Sfatului că încă este emoţionat, chiar şi după anunţul oficial al Biroului electoral central, care confirmă alegerea sa în fruntea ULBS.

"A fost o victorie muncită şi mă bucură acest rezultat. De acum încolo, şi cei care m-au votat, dar şi cei care au optat pentru contracandidatul meu, sunt colaboratorii şi colegii mei în cadrul Universităţii. Alături de ei, vom munci să performăm, aşa cum am promis, transparent şi onest. Sunt emoţionat. Aştept să ne liniştim şi să reîncepem munca", a declarat Ioan Bondrea.

 

Actualizare 17:02

 

Din cei 732 de electori care erau așteptați la urne în cursul zilei de azi, au fost exprimate 625 de voturi. ”Prezența este de 85,3%, deci a fost întrunit cvorumul necesar”, spune Iordan Nicola, președintele Biroului electoral central din cadrul ULBS. ”Am procedat la renumărarea voturilor în prezența președințiilor de comisii, pentru că potrivit art. 11 din Regulament, rectorul se alege cu majoritatea voturilor celor prezenți”, mai spune Nicola.

Renumărarea voturilor a menținut calculele făcute în urma numărătorii de la secțiile de votare. Ioan Bondrea a primit 314 voturi din cele valabil exprimate, iar Dan-Maniu Dușe a fost valabil votat de 298 dintre cei prezenți la vot. Ioan Bondrea a fost confirmat drept viitorul rector al ULBS.

 

Actualizare 16:52.

Biroul electoral central din cadrul ULBS a confirmat rezultatul transmis de comisiile celor trei secții de vot. Ioan Bondrea este, oficial, noul rector al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

 

Actualizare 16:42

În acest moment, membrii Biroului electoral central au trecut la renumărarea voturilor, informează președintele Biroului, Iordan Nicola.

Vom reveni.

 

Actualizare ora 16:00

Ioan Bondrea este noul rector al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

În urmă cu câteva minute membrii celor trei secții de votare au semnat procesele verbale cu rezultatele alegerilor, fără obiecțiuni. Rezultatele urmează să fie validate de Biroul electoral central.

Rezultatele pe secțiile de vot sunt următoarele:

Secția de vot din cadrul Facultății de Inginerie:

Dan – Maniu Dușe: 94 de voturi

Ioan Bondrea: 123 de voturi

Secția de vot din cadrul Facultății de Litere

Dan – Maniu Dușe: 111 de voturi

Ioan Bondrea: 79 de voturi

Secția de vot din cadrul Facultății de Drept

Dan – Maniu Dușe: 93 de voturi

Ioan Bondrea: 112 de voturi

Total secții de votare:

Dan – Maniu Dușe: 298 de voturi

Ioan Bondrea: 314 de voturi

314 voturi voturi a primit Ioan Bondrea, față de cele 298 de voturi primite de Dan-Maniu Dușe, sunt calculele făcute de Turnul Sfatului în urma finalizării numărătorii voturilor. În funcție de renumărare, datele pot suferi mici schimbări.

Știrea se actualizează.

La Facultatea de Inginerie, acolo unde a fost creată secția 2 de votare, în urma numărătorii voturilor rezultatele se prezintă astfel: 94 voturi - Ioan Maniu Dușe, 123 voturi Ioan Bondrea. Alte opt voturi au fost anulate. Aici au votat electorii din Facultățile de Inginerie, Științe și Ș.A.I.A.P.M.

La Facultatea de Litere, din cei 192 electori prezenți la urne, 111 au votat pentru Dan Maniu Dușe, 79 au votat cu Ioan Bondrea, iar alte două voturi au fost anulate. Nu s-au prezentat la urne 41 de electori.

Actualizare 15.26: 112 voturi a întrunit Ioan Bondrea în urma finalizării voturilor la secția de votare numărul 3. Contracandidatul său, Dan-Maniu Dușe, a primit 93 de voturi. Un buletin de vot a fost depus în urnă ”în alb”, iar două au fost anulate.

208 electori din cei 253 cu drept de vot s-au prezentat, azi, înaintea închiderii urnelor alegerilor pentru funcția de rector al ULBS la secția de vot amplasată în cadrul Facultății de Drept ”Simion Bărnuțiu”.

”Atmosfera a fost relaxată, iar prezența a fost mai bună decât la Senat”, a declarat președintele secției de votare, la care au fost arondate electorii din cadrul Facultății de Drept, Facultății de Științe Economice și a celei de Medicină.
După ora 15.00 a început numărătoarea voturilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

32 comentarii

Ulbs

Acum 12 ani

Felicitari domnule Bondrea!!!Surpriza placuta,ce victorie frumoasa!!!
Raspunde

m

Acum 12 ani

Felicitari. Surpriza este diferenta relativ mica de 18 voturi - credeam ca vor fi cel putin 100 in plus la Bondrea. No acu sa vedem GARNITURA !!!!
Raspunde

universitar

Acum 12 ani

Felicitari domnule Bondrea. Mult succes!
Raspunde

angajat

Acum 12 ani

FELICITARI ! O victorie muncita dar meritata pentru ULBS !
Raspunde

C

Acum 12 ani

Ma bucur sincer pentru noi toti !!! Felicitari si succes in activitatea intensa ce va urma !
Raspunde

student

Acum 12 ani

Felicitari si nu uitati ca modul onest in care v-au perceput electorii v-a adus acest aceatsa victorie. Doamne ajuta!
Raspunde

Student

Acum 12 ani

Felictitari domnu Bondrea!!! Va asteptam cu forte si ideei noi pentru studenti sibieni si nu nu mai!!
Raspunde

studentulbs

Acum 12 ani

Felicitari dnule Bondrea!
Raspunde

elector

Acum 12 ani

Felicitari, Domnule Rector, Ioan Bondrea ! Sper, ca si Dumneavoastra, intr-o societate academica sibiana mai buna, mai performanta, mai onesta. Asadar, sa purcedem, dimpreuna, cu totii, s-o constituim.
Raspunde

fost student

Acum 12 ani

Felicitari, d-le Bondrea!
Raspunde

@m

Acum 12 ani

difenta e de 16 - TRAIASCA MICA DIFERENTA daca ne gandim bine si masuram atent pentru un barbat european 16 este chiar o medie satisfacatoare ce se pare ca l-a coplesit pe contracandidatul sau
Raspunde

hi,hi

Acum 12 ani

Pupati ba poala popii! In orasul asta pupincurismul este ridicat la rang de virtute, asa ca e nevoie de stocuri suplimentare de hartie igienica pentru sters la gura.
Raspunde

Indiferentul

Acum 12 ani

Faptul ca reprezentantul fostei mafii din ULBS a obtinut 298 de voturi este un semn foarte rau. Este dovada faptului ca mult prea multi \"universitari\" au acceptat mafia, au sustinut-o, s-au bucurat de ciosvartele pe care li le arunca Oprean si, nederanjati de imoralitate, ilegalitati si autocratie de clan ceausist, doreau sa continue pe aceeasi linie. Se pare ca avem de a face cu atat de multe complicitati (de-a dreptul jegoase), incat este greu sa mai astepti ca ULBS sa devina o institutie academica in sensul adevarat al cuvantului. Oricum, speram ca noul rector sa fie primit cu incredere, iar dumnealui sa o confirme.
Raspunde

Oracol

Acum 12 ani

data de 17 va fi cu semnificatii si bucurie mare. Stiu pe cineva care va fi trist pe data de 10. La multi ani domnule Rector
Raspunde

Dean

Acum 12 ani

Dl Bondrea trebuie sa se rupa de mafia securisto-comunista intruchipata de Costica, Ciclopu, Czakoy-popa, Tzitzu, Chfor (un nerusinat slugoi al lui Oprean), Cioka, si alte fufe asemenea. Putinii oameni de valoare, complet marginalizati de tzaranoiul agramat Costica, trebuie adusi in fata. Delimitarea de Costica e necesara (a inceput sa vb deja ca EL l-a facut rector pe Bondrea! ca le-a pus pe fetele lui sa-i faca reclama, etc.). Acest om nefast trebuie pensionat urgent.
Raspunde

val sb

Acum 12 ani

VA FELICIT DLE PROF. RECTOR BONDREAVA UREZ SANATATE SA PUTETI LUPTA CU CLOACA LUI DMD garnitura noua de jos pana sus din directie pina in facultati sa numiti decani tineri sa faca o politica educationala buna sa fiti tata si mama ptr toti nevoiasi din ulbs ul cel pastoriti garnitura din rectorat sa fie valoroasa sa va ajute nu lingai tip kioka l si alti pe langa d-voasta ca un bun crestin sa fiti cu frica lui dumnezeu si veti reusi
Raspunde

ella g

Acum 12 ani

Felicitari dl. rector! aveti nevoie de o garnitura complet noua pentru a reusi. Succes!
Raspunde

Pentru naivi

Acum 12 ani

Cred ca sunteti naivi!!! De fapt nu cred ... chiar sunteti. Bondrea e omul lui Oprean, ia toti lingaii cu functii de conducere vor sta linistiti. Oprean ii vegheaza pe toti , inclusiv pe Bondrea. Habar nu aveti ce ati votat. Nu imi vine sa cred ce ingusti la minte sunteti. O sa va vad peste 2 ani cum traiti cu regretul ca l-ati votat. In rest succesuri.
Raspunde

alegator

Acum 12 ani

Cred ca esti tu ofticat de moarte! Exista o sansa ca lucrurile sa se schimbe, incet cu siguranta dar se vor schimba! Si noi am considerat ca trebuie sa profitam de aceasta sansa! Cu siguranta nu va curge de maine, lapte si miere dar nici nu se vor declansa represalii impotriva celor care, pe fata nu au fost de partea lui Bondrea.
Raspunde

@alergator

Acum 12 ani

Mai alegator (alergator) uite ce zice rectorul asta al tau. \"A fost o victorie muncita\", parca s-ar fi terminat un meci de fotbal. Rectorul asta poate sa lege maxim 7 cuvinte intr-o fra za, probabil se juca cu surubelnita la ora de gramatica.
Raspunde

ingineru\'

Acum 12 ani

Felicitari domnule profesor Bondrea. Imi pun speranta in onestitatea dumneavoastra de a sprijini valorile umane reale care sunt foarte importante pentru viitorul invatamant superior sibian si romanesc.
Raspunde

Duse

Acum 12 ani

Bondrea sa te frec in c*r ce m-ai facut. De cand eram un tanar comunist mi-am dorit sa fiu rector :(
Raspunde

duse

Acum 12 ani

se duse
Raspunde

AMD

Acum 12 ani

Felicitari Dle Ioan Bondrea! O data cu Dvs in furntea ULBS-ului se va schimba imaginea acestuia si in afara granitelor tarii. Cat despre schimbare, asta Dvs veti decide care va va fi echipa, idea este sa fiti cumpatat si sa va inconjurati de oameni muncitori si sinceri si cel mai important Incoruptibili....pentru ca securistul Duse va incerca probabil prin toate mijloacele sa se razbune ca ii este foarte greu sa accepte ca nu e de neinlocuit. Sunt foarte placut surprinsa de cadrele universitare care si-au dorit schimbarea....si sa fim seriosi aceasta schimbare este pentru binele tuturor! Mult succes in continuare si forta de munca!
Raspunde

Nazrul

Acum 12 ani

\'Professor Ioan Bondrea\'- the right person has been elected for the rector of LBUS. Thanks to all the voters for your vote for the best selection. \"Congratulations\"!!!
Raspunde

tot oprean

Acum 12 ani

ce nu stiti este ca dl Oprean are mai multa putere de decidere in Senatul Universitar asa k...
Raspunde

Rectorul

Acum 12 ani

De ***
Raspunde

Crina

Acum 12 ani

Ma bucur foarte mult pentru acest rezultat. Trebuie sa ne punem increderea in acest om si sa facem ca ulbs sa infloreasca.
Raspunde

rebeca

Acum 12 ani

DMD este un analfabet, un cretin si un comunist imputzit.Costica este un securist ordinar, agramat si tembel. Trebuie urgent consevat sau indepartat, altfel costul este mult prea mare pt o generatie intreaga de oameni care mai au habar de ceva carte.
Raspunde

gica

Acum 12 ani

Este o mare gresala
Raspunde

ADRIAN HERTOIU

Acum 12 ani

FELICITARI !!!!
Raspunde

cunostinta

Acum 12 ani

da cu pensionarii de pamant ca le ajunge cat au furat;basca marcel, smaranda,victor david,-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- afara cu pensionarii,afara cu \'\'pupincuristii\'\'gen vasiu toma,mangu nicolae,draghici stefan,petruse nic.etc.,vazut de mafia de la camine.succes.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus