Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Neamtu: imi doresc sa alocam mai multi bani proiectelor social-culturale

Primarul Teodor Neamţu s-a întâlnit în data de 2 februarie la sediul primăriei cu reprezentanţii societăţii civile medieşene pentru a discuta despre proiectele pentru anul 2012 şi modalităţi de îmbunătăţire a relaţiei dintre administraţia publică locală şi societatea civilă.

Prima ediţie a mesei rotunde ONG a reunit sub aceeaşi umbrelă reprezentanţi a peste 40 de Organizaţii Nonguvernamentale sau Fundaţii din domenii de activitate foarte diverse începând cu cele care activează în domeniul social, cultural şi sportiv şi terminând cu asociaţii ale pensionarilor, tinerilor sau diferitelor profesii.

Un punct important pe agenda de discuţii l-a reprezentat acordarea finanţărilor nerambursabile de la bugetul local pentru proiectele iniţiate de ONG-urile cultural-sportive. Pentru anul 2012 cei care doresc să acceseze aceste fonduri trebuie să depună proiecte până la sfârşitul lunii februarie la Direcţia Municipală pentru Cultură Sport Turism şi Tineret conform regulilor afişate pe site-ul http://cultura.primariamedias.ro/. Bugetul disponibil anul acesta este de 50.000 de lei.

Pentru o mai bună colaborare în viitor şi pentru a face „vocea societăţii civile” mai puternică s-a decis realizarea unei platforme on-line care să reunească toate structurile societăţii civile din Mediaş. De asemenea semestrial vor avea loc întâlniri în plen pe domenii de activitate şi lunar se vor discuta proiectele curente în cadrul unor întâlniri de tip „cafeneaua ONG” la sediul Centrului de Voluntariat din Mediaş.

„Voluntariatul este foarte important pentru creşterea vieţii sociale din municipiul nostru. Îmi doresc ca după terminarea lucrărilor de infrastructură să alocăm mult mai mulţi bani pentru proiectele social-culturale. Mişcarea de voluntariat a luat o amploare foarte mare în ultimii ani şi este momentul să fim mai bine organizaţi, să colaborăm şi să continuăm să implicăm cetăţenii în proiecte menite să crească gradul de educaţie şi responsabilitate socială”, a declarat primarul Teodor Neamţu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

sisi

Acum 12 ani

primarul vostu e neamt //al nostru e numai sas , dar e bun nevoie mare //sibiul rival nu are // ce mai neamt mediasul are..
Raspunde

pisi

Acum 12 ani

decat par vopsit si besina sasului// mai bine seriozitatea si parfumu\' neamtului// cu militia in fata portii, bmw parcat in piata mare// sasu\' vostru pare doar un bou ce linge sare!
Raspunde

ptr pisi de la sisi

Acum 12 ani

noi un sas bun avem// sa-l pupati unde puteti // si pe mine daca vreti// si daca va-ti conformat// si de f ....ci sa ma luati //ca mai am ceva de dat// daca de sas va luati//
Raspunde

pt. sisi

Acum 12 ani

Ai cam luat-o in bot! Agramat si fara talent, esti bun pentru scris versuri pe pereti la buda publica!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus