Vineri,
03.02.2023
Partial Noros
Acum
-0°C

Campanie anti-fumat: De Dragobete, renuntati la fumat impreuna!

Sub sloganul „Riscul de cancer la soţiile nefumătoare cu soţi care fumează este dublu!”, de Dragobete, Programul Naţional Stop Fumat îi îndeamnă pe fumători să renunţe la fumat, pentru că dependenţa de nicotină nu-i afectează doar pe ei, ci şi pe cei din jurul lor.

„Practic, într-o famile în care soţul fumează, soţia este expusă fumatului pasiv. Încă din anii ’80 s-a demonstrat creşterea importantă a riscului de cancer pulmonar al soţiilor nefumătoare ai căror soţi fumează în casă. Mai mult, simpla expunere la fum de tutun timp de 30 de minute creşte riscul de infarct miocardic acut cu 30%. Pe scurt, sunt dovezi certe că soţii nefumători suferă şi fizic ca urmare a faptului că partenerul de viaţă fumează. Vestea bună este că toate certurile provocate de fumat pot deveni amintire”, a declarat dr. Magdalena Ciobanu, coordonator Program Naţional Stop Fumat.

Programul Naţional Stop Fumat este un program al Ministerului Sănătăţii, îniţiat în 2008 şi este coordonat de Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”. Programul este susţinut cu ajutorul unei echipe de peste 60 de medici şi psihologi, prezenţi la nivel local în peste 20 de oraşe din România.

“Renunţarea la fumat înseamnă un proces de schimbare iar primii paşi îi reprezintă descoperirea motivaţiilor şi definirea suportului dorit. Descoperind “de ce” partenerul are nevoie de ţigară puteţi avea mai multe indicii despre cum puteţi fi de ajutor. De asemenea, construiţi un mediu fără ţigări şi fără scrumiere, evitati oricare tentatie: prieteni care fumează, locuri în care se fumează, aveţi răbdare şi oferiţi suport în perioada de sevraj”, a declarat Lavinia Ţilea, psiholog în Programul Naţional Stop Fumat.

Foto: radiotargujiu.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus