Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Amenzi usturatoare pentru angajatorii sibieni

În cadrul „Campaniei naţionale privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale” în luna februarie, inspectorii ITM Sibiu, au efectuat 343 controale şi au depistat 8 angajatori care practicau muncă fără forme legale.

Angajatorii au primit amenzi în valoare de 80.000 lei, iar persoanele care au acceptat să lucreze fără contract individual de muncă au fost la rândul lor sancţionate contravenţional cu avertismente şi amenzi în valoare de 500 lei.

În perioada 1 – 3 februarie s-a desfăşurat Campania Naţională privind verificarea condiţiilor de muncă şi a modului în care se respectă prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă aplicabile pe perioada anotimpului rece, precum şi identificarea şi combaterea muncii nedeclarată pentru lucrătorii din cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate construcţii, servicii de spălătorie auto, vulcanizări, comerţ.

În cadrul campaniei au fost controlaţi 30 agenţi economici şi au fost aplicate 66 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislaţiei muncii.

În cursul lunii februarie 2012 a continuat Strategia Naţională de reducere a incidenţei muncii nedeclarate. În cadrul acţiunii au fost controlaţi 224 agenţi economici şi au fost depistaţi 5 angajatori care au primit la muncă persoane fără încheierea unui contract individual de muncă.

Au fost aplicate 5 amenzi în valoare de 50.000 lei şi 4 avertismente.

Pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legislaţiei muncii în domeniul relaţiilor de muncă, în cursul lunii februarie 2012 au fost efectuate 359 controale, prilej cu care au fost dispuse 2.934 măsuri de remediere a deficienţelor constatate şi au fost aplicate 851 sancţiuni contravenţionale, din care 113 amenzi în valoare de 172.400 lei şi 738 avertismente.

Au fost sancţionate fapte ca primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal şi nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus