Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Inca un top rusinos: Judetul Sibiu este primul in tara la numarul de abuzuri asupra copiilor

Peste 5.000 de copii din Moldova şi Transilvania vor fi informaţi cu privire la traficul de persoane, după ce anul trecut au fost înregistrate aproape 400 de cazuri de acest fel sau de abuz sexual în rândul minorilor, majoritatea în cele două regiuni.

Proiectul de informare "Traficul de minori pe înţelesul copiilor", iniţiat de Asociaţia "Telefonul Copilului" şi implementat în colaborare cu Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, a apărut ca urmare a creşterii alarmante a numărului de cazuri de abuz sexual şi trafic de minori înregistrate anul trecut în Moldova şi Transilvania.

Asociaţia "Telefonul Copilului" a înregistrat anul trecut 380 de apeluri prin care erau semnalate cazuri de abuz sexual sau de trafic în care erau implicaţi copii, iar 263 dintre ele proveneau din Moldova şi Transilvania.

În 24 dintre apeluri a fost semnalată exploatarea sexuală a minorilor, în 115 - cerşetoria şi exploatarea minorilor prin muncă, iar în 124 - abuzul sexual asupra minorilor.

"Numărul total al cazurilor sesizate la «Telefonul Copilului» din regiunile Moldova şi Transilvania a fost de 2.660 în 2011, reprezentând o creştere de 109,78 la sută, faţă de anul precedent şi semnalând o nevoie accentuată de asistenţă - consiliere, informare, îndrumare şi monitorizare a cazurilor. În ceea ce priveşte numărul cazurilor de abuz sexual şi trafic, conform bazei de date a call center-ului 116.111, din aceste regiuni au fost înregistrate 263 de apeluri în 2011, reprezentând o creştere de 74,17% faţă de 2010", a precizat, joi, directorul executiv al organizaţiei neguvernamentale, Cătălina Florea.

Potrivit Asociaţiei "Telefonul Copilului", numărul copiilor care reclamă la 116.111 cazuri de abuz sexual şi trafic este în creştere de la an la an, în principal din rândul fetelor cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani şi a băieţilor de 16-17 ani. Cele mai multe cazuri sesizate de copii au fost înregistrate din judeţele Sibiu, Neamţ, Vaslui, Iaşi, Cluj, Hunedoara, Braşov şi Bacău, a precizat Florea.

Directorul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Romulus Nicolae Ungureanu, a declarat că, din cele 1.048 de victime ale traficului de persoane identificate anul trecut, 319 erau minori, ceea ce demonstrează că incidenţa traficului de copii continuă să fie crescută în România.

"Educaţia joacă un rol important în prevenirea oricărui tip de abuz. (...) Activitatea de prevenire este esenţială în lupta împotriva traficului de persoane, iar cooperarea rămâne unul dintre cele mai eficiente instrumente de prevenire. Traficul de persoane are un caracter transnaţional şi multicultural, necesitând abordări pluridisciplinare şi acţiuni desfăşurate în comun de către societatea civilă, organizaţiile guvernamentale şi neguvernamentale", a declarat directorul ANITP.

În acest context, proiectul "Traficul de minori pe înţelesul copiilor" îşi propune educarea copiilor şi tinerilor cu privire la riscurile traficului de persoane. Concret, reprezentanţii Asociaţiei "Telefonul Copilului" şi cei ai ANITP vor merge în 13 judeţe din cele două regiuni, inclusiv în mediul rural, pentru a avea discuţii directe cu minorii.

Tot în cadrul proiectului, au fost elaborate materialele informative pentru copii, adaptate pentru categoriile de vârste 11-14 ani şi 15-18 ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

vlad

Acum 11 ani

inca un top rusinos, ce titlu e asta mai baieti? Daneee, vezi ca incepi articolul cu \"000 de copii din Moldova\" . Ce credibilitate vrei cand tu nu esti nici macar in stare sa iti verifici aricolul inainte de a-l posta? Eu unul ma simt jignit sa citesc asa ceva.E un ziar amator, facut de wanna-be profesionisti, gen..tu !
Raspunde

me

Acum 11 ani

nu cred
Raspunde

pentru -> me

Acum 11 ani

esti necredincios, ghiaure.
Raspunde

io

Acum 11 ani

sa-i belesti belingaru.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus