Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-4°C

Politistii locali intra la cursuri: engleza, germana, pregatire fizica | Video

Toți angajații Poliției locale Sibiu încep, de azi, cursuri de formare profesională, achitatecu fonduri obținute în urma accesării unui proiect cu finanțare europeană. Polițiștii locali vor urma cursuri de  formare în domeniul utilizării calculatoarelor (ECDL - European Computer Driving Licence), dar și cursuri de limbi străine (engleză și germană), de pregătire fizică, de security management, leadership, management public, legislație sau ”formare de formatori”. În total este vorba de 12 cursuri în care vor fi implicați 111 angajați ai Poliției locale Sibiu, valoarea totală a proiectului fiind de peste 430.000 de lei, fără TVA.
Cursurile vor fi susținute de reprezentanții Soft aplicativ și servicii SA și de cei ai Grupului de consultanță pentru dezvoltare DCG SRL. La sfârșitul perioadei de instruire, angajații Poliției locale Sibiu vor primi certificate de participare și diplomen certificate de Consiliul național de formare profesională a adulților.
”În anii trecuți am văzut acea barieră lingvistică de care se loveau angajații noștri, când intrau în contact cu turiștii străini. Prin urmare, majoritatea va urma aceste cursui de limbă străină, pentru a nu mai avea această problemă de comunicare. Nivelul de pregătire va fi peste «începători». Cred că acest proiect este bun și pentru motivarea angajaților, iar aptitutidinile pe care le vor deprinde le vor fi utile și în viața de zi cu zi”, a declarat Adrian Aldea, șeful Poliției locale Sibiu.
Cursurile se vor încheia la finele lui octombrie 2012.

La deschiderea primului seminar din cadrul proiectului a fost prezent și primarul Sibiului, Klaus Johannis, care și-a lăudat colegii din Poliția locală. ”Mă bucur că această inițiativă a fost promovată din interiorul Poliției locale, nu a fost «dictată de sus». Formarea continuă este importantă pentru oricine”. Johannis a criticat și politica guvernamentală în domeniul resurselor umane care afectează serios activitatea Poliției locale. ”Nu am crezut că se poate ajunge atât de jos în ceea ce privește nivelul salariilor, practic la limita sărăciei. Numărul atribuțiilor Poliției locale a crescut de la an la an, în timp ce numărul angajaților a scăzut în continuu, de la an la an”, a mai adăugat Johannis.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

buluc

Acum 10 ani

foarte buna initiativa asta! e de laudat cu adevarat! bravo
Raspunde

Politia Comunitara Alo

Acum 10 ani

investiti bani in putori ordinare.
Raspunde

Taratorule

Acum 10 ani

De ce nu angajeaza direct oameni care stiu aceste lucruri?
Raspunde

ioio

Acum 10 ani

HAHAHAHAH... o sa fuga toti burtosi comunitari :))) sunt curios cum o sa vorbeasca in limbi straine, oare o sa ii doara mainile sau de asta ii baga si la pregatire fizica ?! DEZASTRU !
Raspunde

je

Acum 10 ani

Nu stiu de ce Johannes nu le da bani de la el .Toata lumea stie ca a facut destui de cind este la Primarie.Astea cu \"venita din interior\" mai las-o balta,am priceput ca vrei sa ne germanizezi?O sa vedem daca te mai votam.Nu prea mai ai ceva in comun cu sibienii din Sibiu .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus