Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Un mort si cinci raniti, in urma unui accident la Apoldu de Sus

O persoană a murit în urma unui accident care a avut loc, miercuri seară, pe DN 1, la intrarea în localitatea Apoldu de Sus, judeţul Sibiu, după ce două maşini s-au ciocnit, alte cinci persoane rănite fiind transportate la spital, una dintre ele, un copil de 13 ani, fiind în comă.

Persoana decedată este o femeie de 31 de ani. Potrivit cercetărilor Poliţiei Sibiu, accidentul a avut loc din vina soţului femeii decedate, care ar fi pierdut controlul asupra volanului pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile meteorologice, de ploaie şi carosabil umed, iar maşina a iintrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu o altă maşină.

"Din primele cercetări, autoturismul marca Seat, înmatriculat în Timiş, care circula pe DN 1, având direcţia Sibiu - Sebeş, nu a adaptat viteza la condiţiile meteo nefavorabile, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism marca Logan, înmatriculat în Braşov. În urma accidentului, o femeie, pasageră pe locul din dreapta al autoturismului Seat, a decedat şi alte cinci persoane, între care şoferul Seatului şi patru persoane din Logan, au fost rănite grav", a declarat corespondentului MEDIAFAX inspector Tudor Vasile, din cadrul Poliţiei Rutiere Sibiu.

Medicii SMURD spun că cel mai grav rănit este un copil de 13 ani, un băiat, care a suferit un şoc hemoragic şi un traumatism sever.

"Sunt şase victime în total. Avem o pacientă decedată şi cinci persoane rănite. Cel mai grav rănit este un copil în vârstă de 13 ani, cu şoc hemoragic, traumatism cranio-facial sever. În urma examinărilor imagistice, s-a stabilit că are şi ruptură de splină, cu hemomediastim şi cu contuzie pulmonară stângă", a declarat dr. Mirela Budescu, medic UPU-SMURD.

Potrivit aceleiaşi surse, copilul de 13 ani, care este în comă, va fi supus de urgenţă unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Dr. Budescu a precizat că sora băiatului, o fetiţă de opt ani, are traumatism cranio-cerebral, cu fractură de piramidă nazală, fiind internată la Spitalul de Pediatrie Luther, din Sibiu, ea fiind conştientă şi cooperantă.Potrivit medicului UPU-SMURD, celelalte trei victime adulte sunt stabile, dar au traumatisme cranio-faciale, contuzii de coloană şi traumatisme toracice, fiind în continuare în investigaţii, la Spitalulul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Traficul în zona Apoldu de Sus, unde a avut loc accidentul, a fost blocat timp de mai bine de o oră.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus