Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-2°C

Concurs de biciclete pentru elevii sibieni

A treia ediţie a Cupei DHS la ciclism a ajuns astăzi la Sibiu, unde 50 de copii au intrat în competiţie pentru a câştiga cinci biciclete. Tinerii, cu vârste cuprinse între 11-18 ani, s-au adunat în Piaţa Mare, unde au fost amenajate trasee speciale pentru concurs.

„La Sibiu s-au înscris şapte echipe la categoria liceu, alcătuite din câte doi copii şi 12 echipe la categoria gimnaziu alcătuite din câte patru elevi. Cei 50 de copii vor participa la o probă teoretică constând în zece întrebări despre regulile de circulaţie şi o probă practică, care va presupune o probă de îndemânare pe bicicletă. Copiii vor fi răsplătiţi cu premii. Echipa câştigătoare primeşte cinci biciclete şi merge la faza naţională, iar echipele care se clasează pe locurile II şi III primesc accesorii pentru ciclism şi echipament sportiv”, spun oraganizatorii.

Cupa se desfăşoară în 21 de oraşe - Arad, Piteşti, Bacău, Oradea, Braşov, Botoşani, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Deva, Iaşi, Piatra-Neamţ, Ploieşti, Sighet, Timişoara, Târgu Mureş, Suceava şi Râmnicu Vâlcea şi Sibiu, iar echipa câştigătaore din fiecare oraş se va întrece în faza naţională, care se va desfăşura la Bucureşti.

„Eu particip împreună cu alţi patru colegi şi sunt aici pentru a câştiga o bicicletă nouă, dar şi pentru a mă distra alături de colegii mei”, spune Radu Andrei, care participă la categoria gimnaziu, reprezentând Şcoala nr. 20.

Cupa DHS este o competiţie de cunoştinţe şi îndemânare ciclistă dedicat elevilor din clasele V-XII, organizată de Clubul Sportiv DHS Silver Fox Deva, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Federaţia Română „Sportul pentru Toţi”, Crucea Roşie, Eurosport DHS SA şi Hypermarketul Real.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus