Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Guvernul Ponta a uitat complet de autostrada Sibiu - Pitesti

Secţiunea Transporturi din Programul de guvernare al administraţiei Ponta nu pomeneşte nimic de autostrada Sibiu - Piteşti. De altfel, Sibiul nu apare menţionat nici măcar o dată în programul de guvernare Ponta. În schimb, România ar putea avea o autostradă de la Alexandria la Slatina. La acelaşi capitol, fosta guvernare condusă de Mihai Răzvan Ungureanu specificase revizuirea proiectului pentru construcţia autostrăzii Sibiu - Piteşti cu fonduri europene.

Autostrăzile în Programul de guvernare Ponta la capitolul Transporturi:

„Respectarea condiţiilor contractuale privind finanţarea şi termenele de finalizare a investiţiilor în derulare.

Finalizarea secţiunilor de autostradă şi a centurilor ocolitoare aflate în construcţie (Autostrada Bucureşti-Ploieşti, Autostrada Cernavodă-Constanţa, varianta de ocolire Deva-Orăştie la standard de autostradă, centurile cu profil de autostradă Arad şi Constanţa)

Demararea lucrărilor de execuţie pentru tronsoanele de autostradă, cu finanţare europeană, aflate pe Coridorul IV Pan-European: (Timişoara-Lugoj, Lugoj-Deva).

Realizarea studiului de prefezabilitate pentru construcţia Autostrăzii Sudului: Bucureşti –Alexandria– Slatina - Craiova– Timişoara”.

 

Cum era văzut Sibiuîn Programul de guvernare MRU:

În Programului de Guvernare 2012 al fostului guvern, mai exact Capitolul 12 – Infastructură şi transport, Sibiul apărea menţionat de două ori. Astfel, Guvernul MRU îşi propunea continuarea „lucrărilor de execuţie a tronsonului Nădlac – Timişoara– Deva – Sibiu, din Coridorul IV pan-european”.

În plus, Programul specifica în mod direct şi „Revizuirea studiului de fezabilitate pentru ultimul tronson din Coridorul IV pan-european, Sibiu – Piteşti, pentru a fi finanţat cu fonduri europene nerambursabile în exerciţiul financiar 2014 – 2020”.

Ce s-a făcut

La începutul lunii aprilie Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat licitaţia pentru atribuirea contractului de revizuirea a studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti.

Valoarea estimată a contractului se ridică la circa 61,4 milioane de lei (14,3 milioane de euro), banii urmând să fie asiguraţi din fonduri europene în proporţie de 85%, restul fiind finanţare guvernamentală. Scopul contractului este revizuirea studiului de fezabilitate, elaborarea sau actualizarea proiectelor de relocare sau protejare a utilităţilor, precum şi acordarea de asistenţă beneficiarului pentru întocmirea aplicaţiei de finanţare şi a elaborării documentaţiei de atribuire pentru contractul de proiectare/execuţie. Durata contractului este de 10 luni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

19 comentarii

@ autor

Acum 10 ani

E un program pe termen scurt, pana la alegerile parlamentare. Titlu tendentios.... si te pretinzi profesionist in ale gazetariei.
Raspunde

me

Acum 10 ani

normal cand si-au dorit ei autostrazi sa cheltuie atatia bani cand ar putea sa-i puna in buzunarul lor
Raspunde

hi,hi

Acum 10 ani

Vai dar cum se poate, ca Herr Johannis a laudat guvernul Ponta?
Raspunde

Ionica

Acum 10 ani

vrem autostrada Sibiu-Pitesti, sa lege Dresden / Nürnberg de Istanbul!!!
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

pentru @autor - stimabile nu e nimic tendentios, este REALITATEA ... niciodata in guvernarile PSD, Sibiul nu a beneficiat de nimic ... Iti reamintesc cum si PSD si PNL au refuzat sistematic sa dea banii necesari centurii ocolitoare ani de zile ... Daca nu plecau de la guvernare, nici in ziua de astazi nu era gata ...
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

Si inca ceva ... parca USL Sibiu se laudau ca sigur o sa aiba ministru din Sibiu ... Unde e ?!?!
Raspunde

pt un sibiu

Acum 10 ani

pai l-am avut pe ariton euroil ministru si s-a speriat tara. lasa ca vine tare stirbet din urma :)
Raspunde

Taratorule

Acum 10 ani

@5 Unul dintre vice-primarii Sibiului este din PNL.
Raspunde

monday

Acum 10 ani

usl-ul nu va face nimic niciodata nu ma mir ca nu se intereseaza de autostrada
Raspunde

Ionel

Acum 10 ani

Asta e Ponta nu e din Ardeal, asadar trebuie sa ne multumim cu firimituri de acum incolo
Raspunde

dan

Acum 10 ani

ce drumuri au fost contruite in romania in guvernarea iliescu? psd-ul da toti banii pe salariile bugetarilor si pt analfabetii/lenesii asistati social,
Raspunde

nelu

Acum 10 ani

LUATI AMINTE AUTOSTRADA INCEPUTA BINE SIBIU -ORASTIE SE VA TERMINA CUM AM PATITO CU CENTURA LUATA PE TIMPUL PSD SI TERMINATA CU PDL DECI SIBIENI VOTATI USL ADIO AUTOSTRAZI PRIN SIBIU S-AU AIEROPORT CU CURSE LOWW-COST IN SIBIU PE MANDATUL LUI IOHANIS NU SIMPATIZEZ NICI UN PARTID DAR ASTA E REALITATEA
Raspunde

pt nelu IP 188.24.217.25

Acum 10 ani

mai taie din ele dale dracului
Raspunde

pt IP 109.100.151.204

Acum 10 ani

DE CE SA LE TAI, MAI BINE DUTE TU DRACULUI.
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

pt Nelu: mai bine invata sa folosesti tastatura. are o tasta numita Caps Lock, e bine sa o folosesti inainte sa incepi sa scrii ineptii. Despre cratima si alte semne de punctuatie nu pot sa zic nimic, inafara de faptul ca le pui dupa cum te taie capul, \"s-au\" ma insel eu?? Cat despre ce vrei sa exprimi, cred ca te intelege cel de sus. In orice caz, luati aminte: miticii de la Bucale nu au nici un interes strategic sa construiasca ceva. Daca se inseala cineva de utilitatea unei autostrazi Sibiu-Ploiesti, centuri ocolitoare in jurul oraselor tranzitate de traficul greu, reabilitarea cailor ferate, etc, nu are decat sa se duca in pustietate. Problema e ca, miticii considera prioritara o sosea Bucuresti-Ploiesti-Valea Prahovei, ca sa se duca in weekend la mici si murdarit natura. Sibul are doar nesansa sa nu se afle pe acest traseu.
Raspunde

aaa

Acum 10 ani

Imaginati-va cati olteni vor navali in Sibiu daca le face si autostrada si asa ne-au invadat cu tupeul si nesimtirea lor.
Raspunde

K.Samuel

Acum 10 ani

V-a trebuit Guvern socialist prin de sudisti, ne-am lins pe bot de proiecte in Transilvania. Mai mult, o eventuala autostrada a sudului ar fi o pierdere de bani. Acolo sunt cele mai sarace judete ale tari si cel mai scazut trafic rutier. O Craiova - Bucuresti sau Craiova - Pitesti ar fi poate fezabila, dar traseul mentionat in programul USL este ridicol.
Raspunde

marian

Acum 10 ani

dar de autostrada catre noul pod vidin calafat calafat craiova sa nu se mai duca bulgarii si grecii pe la sarbii mai aducem si noi banii
Raspunde

yi

Acum 10 ani

normal cand a avut sibiul de castigat? stiu numai sa ceara bani la guvern dar de ajutat nu ne ajuta.......hai STITBET
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus