Luni,
30.01.2023
Innorat
Acum
-3°C

Ambasadorul Italiei in Romania: "Avem in vedere deschiderea unui punct consular la Sibiu"

Prezent astăzi la Sibiu, Mario Cospito, ambasadorul Italiei în România, s-a întâlnit cu prefectul Rareş Macrea, la sediul instituţiei. „Dorim să sprijinim investiţiile italiene în domenii ca energia regenerabilă, agricultura şi agroindustria, dar şi în ramuri industriale precum prelucrarea lemnului, textile, pielărie. Sibiul reprezintă o capodoperă culturală, ce oferă numeroase oportunităţi de colaborare. Mă refer la evenimente ca Festivalul Internaţional de Teatru (FITS) sau Festivalul Internaţional de Jazz.. Urmărim promovarea unei imagini bune a României în Italia”, a spus Cospito.

Ambasadorul Cospito, alături de care s-a aflat ataşatul comercial al ambasadei, d-l Costantino Tarducci, a fost însoţit de o importantă delegaţie, din care au făcut parte reprezentanţi ai unor importante instituţii din domeniul patronal şi financiar-economic. Este vorba de Mario Iaccarino, directorul Institutului italian pentru Comerţ Exterior, din Bucureşti, Tommaso Busini, director general al Confindustria România, Matteo Montanari, preşedinte al Confindustira Târgu Mureş, Roxana Gherman, analist principal la SACE SpA, şi, din partea comunităţii sibiene a oamenilor de afaceri italieni, av. Italo Selleri. La discuţii a mai participat ex-prefectul Horaţiu Răcuciu, cel care a lansat, la începutul anului, invitaţia adresată ambasadorului italian de a vizita judeţul Sibiu. „Prezenţa d-lui Răcuciu mă îndreptăţeşte să apreciez continuitatea pe care doriţi s-o realizaţi, de la un mandat la altul, ceea ce nu poate fi decât spre binele comunităţii sibiene”, a  precizat ambasadorul Cospito.

Pe parcursul întâlnirii a fost menţionată și intenţia de a intensifica relaţiile cu Universitatea „Lucian Blaga”, în vederea organizării de cursuri de învăţare a limbii italiene. Asta în contextul existenţei, dinspre partea italiană, a voinţei de a ridica nivelul calificării forţei de muncă, „în folosul oamenilor şi al investitorilor italieni”, după cum s-a exprimat  Matteo Montenari.

La finalul întâlnirii, Mario Cospito a anunţat că Ambasada Italiei are în vedere deschiderea unui punct consular al Sibiu, ţinând cont de numeroasele motivaţii cultural-economice ale relaţiilor româno-italiene relevate şi cu prilejul discuţiilor de astăzi de la prefectura judeţului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Szent Istvan kiraly

Acum 10 ani

hallo! hallo! care prefect? in ce lume traiti, domnule purtator de cuvant? a trecut motiunea, s-a schimbat guvernul, s-au schimbat prefectii si subprefectii, pleaca cancelaria, pleaca pensionara inca din septembrie 2008 stela stretean, pleaca si restul. nu v-a invatat profesorul de romana sa va scrieti demisia? informati-va de pe google. echipa de profesionisti adevarati si oameni de aur conduce de azi prefectura.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Atentie mare la italieni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus