Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Elevii din Cisnadie promoveaza valorile europene

Consiulul Național al Elevilor (CNE) organizează un nou project pentru elevi- „Europa mai aproape de CNE”, iar scopul proiectului îl reprezintă promovarea valorilor europene prin diferite activități.

În finală s-au calificat 14 echipe, dintre care patru sunt din județul Sibiu. „Uniunea Culorilor” este echipa Liceului Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie și de asemenea una dintre finaliste. Pentru a desfășura proiectul, copii au facut câte un parteneriat cu Centrul de zi „Arca lui Noe” și cu Biserica Evanghelică Cisnădie.

“Prima activitate, „Micii detectivi”, a avut loc pe data de 3 mai, constând într-un ghidaj în biserica-cetate din Cisnădie, făcut copiilor din Centrul de zi „Arca lui Noe”, iar aceștia au aflat și istoria, precum și diversitatea minorităților din Transilvania - sașii, maghiarii, secuii, șvabii şi romii. O altă activitate, tot la fel de reușită a fost „Cetatea vie!”, cu proiecția pe turnul bisericii evanghelice a unui scurt metraj împotriva discriminării”, a declarat presedinta Consiliului Şcolar al Elevilor de la Liceul "Gustav Gundisch", Daniela- Maria Mariş.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus