Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Colegiul "Terezianum" face parte din progrmul unic in Romania “Educatie prin coaching"

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum" Sibiu a avut o promovabilitate la bacalaureat mai mic de 20%, aşa că a fost inclus într-un proiect-pilot de educație prin coaching.

Proiectul, bazat pe coaching de echipă și voluntariat, condus de americanul Ernie Turner, îi provoacă pe elevi, profesori și părinți să lucreze împreună pentru rezultate mai bune. Echipele constituite la nivelul fiecărui liceu sunt în curs de formare, analizează problemele cu care se confruntă școala și propun soluții, care vor începe în perioada următoare să fie aplicate în şcoli.

„Da, suntem un liceu care a obţinut rezultate slabe la bac, dar echipa de coaching nu se adresează liceului doar din punctul de vedere al promovabilităţii scăzute la bac. Noi am depus un dosar, am fost la interviuri şi am fost selectaţi pentru a lucra cu echipa domnului Turner, pentru că suntem motivaţi să schimbăm lucrurile, să acceptăm noi soluţii şi să muncim pentru a le obţine”, spune directoarea Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”, Daniela Dimoiu.

Elevii din clasa a XI-a, vor fi cei implicaţi direct în proiect, cu ei va lucra echipa de coaching, iar în vara anului 2013 de la ei se aşteaptă rezultate onorante. Şi în liceul sibian, ca în fiecare liceu din program, va exista o „echipă de intervenţie”, alcătuită din maximum 14 persoane - profesori, elevi, părinţi, personal administrativ, reprezentanţi ai autorităţii locale şi ai comunităţii.

“Inovația adusă de proiectul “ Educație prin coaching” este lucrul în echipă. În România, este foarte rar ca elevii, părinții și profesorii să lucreze împreună. Ei bine, antrenorii voluntari în acest proiect facilitează procesul prin care aceștia lucrează în echipă pentru a obține rezultate palpabile, printr-o metodă care a avut succes în alte țări”, a declarat Simona David-Crisbășanu, managerul proiectului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

????

Acum 11 ani

“ Educație prin coaching”, ce-i asta ciumpalacilor? Totusi traim in Romania, nu intr-o tara bananiera cucerita de americani.
Raspunde

Dan

Acum 11 ani

Asta da comentariu de ciumpalac :))) Ce usor e sa respingi ce nu intelegi si nici nu ai disponibilitatea sa aprofundezi. Proiectul va produce rezultate si fara ajutorul celor ca tine care \"se ataca\" de la orice e nou si \"neacceptat de majoritate\". Te tin la curent cu rezultatele pe care le vom obtine. Toate bune!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus