Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cei mai mari designeri de moda din tara vin la Sibiu

Bianca Popp prezintă, în premieră, o prezentare de modă văzută din tramvai

Cel mai mare festival de modă al anului, Feeric Fashion Days, începe în 26 de iunie în Sibiu şi în alte câteva locaţii din împrejurimi. În cele şase zile de festival, pe scenele din Sibiu şi împrejurimi vor prezenta colecţii de modă unii dintre cei mai buni designeri de modă din ţară şi din străinătate.

Într-o premieră absolută pentru festivalurile de modă din România, Bianca Popp îşi va prezenta noua ei colecţie la liziera Pădurii Dumbrava, miercuri, de la ora 13. Gândită special pentru această prezentare, colecţia de numeşte High Circle, realizată în culori de cer. “Colecţia este special creată pentru acest eveniment, în legătură directă cu ambianţa, în acord cu spaţiul în care se derulează”, spune Bianca Popp. Jurnalist la bază, Bianca Popp a avut încă din copilărie o pasiune neobişnuită pentru designul de modă. Dar a realizat că este, de fapt, designer când un CV cu poze a ajuns la Prada, iar prestigioasa companie a chemat-o la un interviu. A lucrat o bună perioadă la Prada după care a studiat în Italia, la faimoasa şcoală de modă Marangoni. “Sursa mea de inspiraţie pentru colecţia ce o voi prezenta la Sibiu este o furtună de vară”, mai spune Bianca. Prezentarea va putea fi văzută din tramvai, pe ruta Sibiu - Răşinari. Tramvaiul va fi compus din două vagoane, unul dintre ele fiind faimosul vagon-restaurant, unic în Europa de Est.

Lucian Rusu s-a lansat în lumea mare a modei acum trei ani, tot la Feeric Fashion Days. Iar tânărul designer a cucerit rapid publicul cu imaginaţia sa. Sprijinit de Fundaţia Mitichi, Lucian Rusu va prezenta noua sa colecţie Woods of Heaven într-un decor de-a dreptul spectaculos, pe pasarela Turnului Dulgherilor, pe strada Cetăţii, joi, de la ora 19. Cele 20 de piese vor fi expuse de modele urcând în Turnul Dulgherilor, pe pasarela Turnului iar apoi, coborând, pe strada Cetăţii, în faţa publicului. “Lucrez la colecţie încă de când am auzit că tema culturală a acestui an este barocul. Am folosit multe elemente baroc în textura materialului dar am ţinut cont şi de locaţia spectaculoasă de desfăşurare. Am transpus concertul mai mult spre pret-a-porter faţă de celelalte ediţii de festival”, spune Lucian.

Natalia Vasiliev vine pentru a doua oară la Feeric Fashion Days cu o prezentare de modă de-a dreptul spectaculoasă, într-un spaţiu despre care neconvenţional este puţin spus, în depozitul de făină al Morii Boromir, cineri, de la ora 16. Colecţia se numeşte Golden Party şi reprezintă o legătură strânsă între spiritul slav şi marea cultură franceză, un Sankt Petersburg renăscut la Paris. Colecţia toamnă-iarnă 2012-2013 va fi prezentată într-o moară autentică, pe o pasarelă sub forma unui labirint, printre saci de făină. Prezentarea Nataliei Vasiliev va fi precedată de un spectacol de dans contemporan în făină realizat de balerinul american Josh Beaver.

Rita Mureşan este un nume ce nu mai are nevoie de prezentări. Absolventă a Liceului Pedagogic din Ploieşti, Rita Mureşan a devenit în anul 1993 Miss România Top Model, fiind printre primele modele române ce a avut o carieră imediat după Revoluţie. Se numără printre puţinii designeri ce au lansat colecţii speciale pentru copii şi adolescenţi. Rita Mureşan a lansat chiar şi o şcoală de modeling, “The School”. Spectaculoasa prezentare a Ritei Mureşan la Sibiu va avea loc sâmbătă, de la ora 17, în Sala Oglinzilor a Forumului Democrat al Germanilor din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus