Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
24°C

52 de km de piste de biciclete pentru sibieni

Rusciorului, Oituz și câte o porțiune din Calea Dumbrăvii și din Calea Șurii Mari sunt străzile pe care, în zilele următoare, vor fi marcate noi piste pentru bicicliști. Acestea vor măsura, în total, peste 4 km lungime și se alătură celor 4,6 km de piste de biciclete amenajate până acum de la începutul acestui an: Rahovei - 1,7 km – şi pe Ştefan cel Mare, pe tronsonul dintre strada Revoluţiei şi strada Bâlea – 1,5 km. De asemenea, au fost marcate recent piste pentru biciclete şi pe străzile Nicolae Teclu, Abatorului şi Târgul Fânului însumând o lungime de 1,4 km, calculează reprezentanții Primăriei Sibiu.
”Toate acestea au fost marcate cu vopsea bicomponentă, o variantă mai durabilă pentru trasarea pistelor care devin din ce în ce mai folosite. După marcarea pistelor de biciclete pe străzile enumerate mai sus, lungimea totală pe care se poate circula cu bicicleta în Sibiu va fi de 51,9 km”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sibiu.


”În următoarea perioadă, DPC, prin grija Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, va marca piste pentru biciclete şi pe Calea Dumbrăvii (0,8 km) pe tronsonul dintre strada Lomonosov şi sensul giratoriu din Piaţa Aurel Vlaicu; pe strada Rusciorului, pe tronsonul dintre strada Târgul Fânului şi viaductul Gara Mică (1,4 km) şi pe strada Oituz, pista urmând să măsoare aici aproximativ 900 de metri. Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat va amenaja piste pentru biciclete şi pe Calea Şurii Mari, pe tronsonul dintre strada Mărului şi strada Macului, lungimea acestuia fiind de 1,2 km”

Sursa: Primăria municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

siby

Acum 10 ani

Sunt bune pistele , dar trasati-le pe trotuar acolo unde acesta este destul de lat. Cred ca pe Calea Dumbravii este posibil, la fel si pe Rusciorului. pistele trasate intre banda 1 pe care s-a amenajat parcarea auto si banda 2 pe care se desfasoara traficul nu sunt recomandate decat celor care vor sa ajunga fie la spital fie fara bicicleta! Sunt riscante atat pentru biciclisti cat si pentru soferi.
Raspunde

Andrei

Acum 10 ani

Bicicleta nu are ce cauta pe trotuar intre pietoni, copii mici si mamici cu carucior. Pistele sunt trasate foarte bine, acolo unde le este locul, pe sosea. Circul des cu bicicleta si nu am avut nici o problema. Exista soferi idioti dar daca esti atent ii eviti (exista si biciclisti idioti, sa nu uitam si lucrul asta). Important este sa ne respectam reciproc in trafic.
Raspunde

Lucian

Acum 10 ani

Imi place sa ma deplasez cu ajutorul bicicletei, dar va rog sa demarcati spatiile destinate biciclistilor corespunzator, si nu doar cu vopsea; bani exista mai avem nevoie doar de vointa.
Raspunde

siby

Acum 10 ani

@ Andrei.Prietene, spuneam doar in cazul in care trotuarul este destul de lat pentru a permite circulatia pietonilor si a bicicloistilor dar bineinteles pe culoare separate asa cum intalnesti de fapt in toata Europa! Sa fim realisti si sa observam riscul la care te expui in Sibiu in anumite zone unde pistele sunt trasate in paralel cu banda 2 de circulatie auto si cu parcarile aflate pe banda1
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus