Luni,
27.09.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Ministagiunea de muzica si teatru cu specific baroc revine cu noi concerte

Sâmbătă, 28 iulie, sibienii sunt aşteptaţi la Ministagiunea de muzică şi teatru cu specific baroc, organizată de Asociaţia Sibiu 1191. Evenimentul, care face parte din cadrul proiectului Sibiu Baroc Update, aduce în faţa publicului un concert extrordinar de orgă cu muzică barocă.

„Evenimentul îşi doreşte să promoveze interpretarea autentică a muzicii baroce, cu procedee interpretative bazate pe studiul vechilor tratate – totul într-o atmosferă feerică a muzicii de orgă”, spun organizatorii.

Vor interpreta Elisa Gunesch – mezzosoprană şi Teodora Cîrciumaru – orgă. Din program fac parte: A. Scarlatti - Solokantate für Sopran; J. S. Bach - Choral "Steh ich bei meinem Gott";. P. Sweelinck - Fantasia Chromatica; Fr. Händel - "Lascia ch'io pianga"; G. Fleischer - "Entsagung", "Gott ist die Liebe", "Am Sonntag"; D. Buxtehude - Präludium in g-moll BuxWV163; A. Dvořák - Biblische Lieder -"Gott ist mein Hirte", "Herr, mein Gott, ich will dir singen" şi L. Graap - Lobgesang der Maria (Magnificat).

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 iulie, de la ora 19:00, la biserica Evanghelica Johanniskirche.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

zAiaCoQQAvZ

Acum 9 ani

Sunt foarte eoiomtnat de cele vazute si mai ales de cele citite, decurgand de obicei din pana unor neliterati, dar a unor oameni plini de bun-simt si de cultul adevarului. Ma recunosc un nostalgic total al Bucurestiului din anii '60, cei mai frumosi ani din Romania, dar si din lume. Sunt scriitor; in anul 2007 am publicat la editura Humanitas o carte de memorii si amintiri intitulata Barbatul cu cele trei morti ale sale . Preponderent este vorba in ea de deceniul 60-70, dar si de enormele dezamagiri aduse de lovilutia din dec'89, cand au fost impuscati nu numai niste oameni, ci insusi principiul de autoritate, cinstea, speranta, educatia, omenia si toate cele care au facut din generatia mea (sunt nascut in 1945) una din cele mai culte, mai rafinate si mai reusite sub raport istoric si social. Nu mai am nici o speranta privind prezentul, nimic nu se mai poate indrepta intr-o tara care lasa sa fie batjocorita de la tribuna din Bruxelles de europarlamentari de teapa unui Tokes, o satana in sutana, reprezentantul coloanei a V-a din Romania. Credeti-ma, daca noi nu stim a ne respecta, atunci nimeni n-o sa ne respecte vreodata. Rezultatele se vad cu ochiul liber. Sa traiti, romani de pretutindeni, sa va ajute Dumnezeu sa depasiti aceste timpuri apocaliptice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus