Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

"Imparteala" USL pentru locurile din viitorul Parlament: din noua colegii sibiene, patru ia Dreapta si cinci Stanga

Din cele nouă colegii existente în județul Sibiu, în patru vor candida politicieni ai Alianței de Centru-Dreapta, formată din PNL și PC, iar pe restul de cinci vor intra în cursa electorală politicienii Alianței de Centru-Stânga, formată din PSD și UNPR.

Decizia a fost luată, la finalul săptămânii trecute, la Murighiol, cu ocazia întâlnirilor de la nivel național ale filialelor partidelor ce compun USL. Însă, noile alianțe de pe scena politică românească au „stricat” socotelile inițiale, transformând paritatea de 1 la 1 dintre PNL și PSD - partidele care au înființat Uniunea Social-Lierală. Astfel, ACS va avea, la nivel național, 246 de colegii, în timp ce ACD doar 206.  „S-au stabilit colegiile și numărul de parlamentari. Dacă inițial, conform protocolului, a fost o paritate de 1 la 1, pentru parlamentare, împărțeala a fost ca Alianța de Centru-Stânga(PSD - UNPR) să aibă 246 de colegii, iar alianța de Centru-Dreapta, 206 colegii. Inițial, când s-a discutat paritatea de 1 la 1, nu era în calcul și UNPR-ul, cu atât mai mult cu cât pe ultima sută de metri au venit și cei de la Mișcarea Ecologistă și Partidul Verzilor”, a declarat, astăzi, Mircea Cazan, președintele PNL Sibiu.

Sibiu: cinci Stânga, patru Dreapta

Potrivit lui Cazan, conducerea USL a decis ca Partidul Social Democrat, filiala Sibiu, să aibă patru colegii de deputat și unul pentru Senatul României. De partea cealaltă, Partidul Național Liberal va avea patru colegii în județul Sibiu, două pentru Senat și două pentru Camera Deputaților. „La Sibiu, s-a împărțit astfel: din cele 9 colegii, cinci sunt la Alianța de Centru-Stânga, PSD-UNPR, iar patru sunt la Alianța de Centru-Dreapta, PNL-PC. A fost foarte simplu de împărțit, pentru că s-a luat ca raport colegiile actuale. Sunt trei colegii PSD, două PNL, plus, a mai venit un coleg de la Mediaș - Ghiță Roman, deci automat sunt patru colegi care au deja colegii despre care noi spunem că sunt eligibile. Din cele cinci colegii, PSD-ul va avea patru colegii de la Cameră și un colegiu la Senat, iar noi vom avea două colegii de Senat și două de Cameră. PSD-ul va avea colegiile 2, 3, 4 și 5, la Camera deputaților. Asta înseamnă colegiul doamnei Raluca Turcan, colegiul lui Ghiță Roman, colegiul domnului președinte Cindrea, colegiul de pe Valea Oltului al domnului Lup. Iar colegiul de Senat, al domnului Arcaș. Alianța de Centru-Dreapta o să abă două colegii de Senat - colegiul 1 Sibiu și colegiul 3 Mărginimea Sibiului și Valea Secașelor, și două colegii la Camera Depuaților - colegiul numărul 1 Sibiu, în care actualmente este domnul Știrbeț și colegiul 6, colegiul din Mărginime. Acestea sunt bătute în cuie, așa s-au împărțit. Astăzi, încă nu vă putem spune cine sunt candidații, pe ce colegii, mă refer la PNL-PC. Este posibil, după împărțealea celor 21 de colegii eligibile, plus 9 colegii marginale, ca un colegiu să revină sau nu Partidului Conservator. Însă se negociază la nivel național”, a mai spus Cazan.

Neagu, Cazan și Boitan, aproape certitudini

Președintele liberalilor sibieni a dezvăluit doar trei nume de politicieni care și-au expimat dorința de a se afla pe buletinele de vot la scrutinul pentru Parlamentul României. Pe lângă Cazan, vicepreședintele Nicolae Neagu, care a spus că se află la dispoziția Partidului, și Minerva Boitan sunt singurii liberali care și-au manifestat dorința de a candida pentru un nou mandat de parlamentar. „În acest sens, nu vă pot spune exact pe ce colegiu vom candida, dar ceea ce vă pot spune este că eu intenționez să candidez mai departe pentru Camera Deputaților, alături de mine, probabil, doamna doctor Minerva Boitan, care nu a putut să fie prezentă, pentru că cei de la senat lucrează, și domnul vicepreședinte Nicolae Neagu. Aceasta este echipa formată din noi trei, care vom candida pe cele patru locuri de Parlament. Astăzi nu vă putem da un răspuns dacă eu, Mircea Cazan, voi candida pentru Mărginimea Sibiului sau pentru Sibiu, pentru că în funcție de cum se va repartiza și cel de-al patrulea loc, atunci putem face echipele ca să fim câștigători. Ceea ce pot să vă spun sigur astăzi este că toate cele patru colegii ale ACD sunt câștigătoare cu 50+1 la sută. Din toate sondajele pe care le avem, că fie pe vot politic, în cazul Sibiului, sau pe votul din Mărginimea Sibiului, unde a fost sondat direct Mircea Cazan, avem peste 50 la sută, dar avem undeva la 52 -53 la sută, într-o marjă de eroape de plus, minus 3 la sută, adică putem lua 49,99 sau 55 la sută. (...) Probabil până la întâi octombrie o să știm dacă va fi un coleg de la PC și pe ce colegiu va fi el”, a subliniat Cazan. Acesta a mai spus faptul că sondajul pe care se bazează liberalii a fost elaborat de o casă de sondare din afara Sibiului în perioada 7-10 septembrie 2012, pe 826 de subiecți din fiecare colegiu. Sondajul are o marjă de eroare de plus minus 3,5 la sută.

Potrivit liberalului, Uniunea Social-Liberală își propune să câștige alegerile cu peste 60 la sută. „Sperăm să facem majoritatea cu peste 60 la sută - PSD -ul să câștige în jur de 160 de mandate, PNL 120, UNPR 24 și PC - 31. Cam acestea sunt calculele pe care ni le dau toate sondajele și ceea ce vrem noi ca target”, a mai spus Cazan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

i

Acum 11 ani

aceleasi nulitati, aceeasi nesimitire,... mai asteptam si numele din partea ailalta, sa definitivam starea de greata si resemnare. Unde dreq sa mai pui stampila???
Raspunde

ion

Acum 11 ani

pariati pe cai morti....... mai cazane mai !!!
Raspunde

belu

Acum 11 ani

cazane ! daca tot sunteti la putere....mai infiintati vro 4-5 colegii pe sibiu sa aveti siguranta ca luati macar 1-2. mai cazane mai!!!!!
Raspunde

Cicero

Acum 11 ani

Vreau doar sa-i reamintesc domnului Cazan ca la alegerile din 2008 a ajuns in Parlament de pe locul al 2 lea.
Raspunde

Tuica de pruna la Cazan

Acum 11 ani

Inainte de referendum Cazanel promitea sibienilor ca o sa candideze la un colegiu situat in Congo. Intre timp s-a razgandit ca e mai bine intr-un colegiu de Sibiu pentru a face in continuare deservicii sibienilor cu imaginea lui de tzaranoi troglodit cu gadgeturi la aifon.
Raspunde

x

Acum 11 ani

vai de capul tau mai Cazane visezi cai verzi pe pereti la liberali
Raspunde

coralya

Acum 11 ani

Tot voi? Groaznic.
Raspunde

gigel

Acum 11 ani

de pe locul 3 a ajuns in parlament
Raspunde

NELU

Acum 11 ani

VEZI MAI CAZANE CE SPUNE LUMEA ..? ASTEA\" NU SUNT PROSTI BAI TATA ,TU I-AI \"TRAVIAT \" SI NU TE IARTA ! HAI LA LUPTA CEA MARE CU OCICMA MULT MAI MARE!!!
Raspunde

mereupedeleu

Acum 11 ani

Tuns, ras, frezat, cu unghiile tăiate, pomădat, uscat, curăţat în nas şi în urechi, şpreiat, parfumat, cu plasturii mici puşi pe băşici, proaspătul premier de scurtă durată, MRU, ce-şi mai putea dori să aibă la îndemână, în Palatul Victoria, ca să se simtă bine, să fie în deplină putere să servească binelui naţiunii? O băuturică fină, ce abureşte cerul gurii şi-şi lasă licoarea uşor în sânge, cât să uiţi de grijile bugetului şi de scandările manifestanţilor. Ce-mi doresc eu mie? Barul plin să fie! Şi a fost dată comanda: Palat Victoria, special, în 12.03.2012. Cinci sticle băuturi aperitiv, şapte sticle whisky 18 ani vechime (fără soţ, pentru că de sticla de CHIVAS se atinge doar oaspetele de la Cotroceni, nici nu ştii când vine!), două mărci cogniac franţuzesc, 24 de sticle cu vin şi să fim patrioţi din Huşi, trei baxuri vin princiar special reserve – cu indicaţia – pe spate busuioacă de Bohotin (!!!). Era ultima pe comandă, erau căzuţi pe spate? În 12 martie, când se făcea – din bani publici – comanda specială pentru barul primului-ministru, Jurnalul Naţional tocmai aflase că nevasta lui MRU încasa de mulţi ani câte 7.000 de euro pe lună de la OMV, plătiţi direct de la Viena. La aflarea veştii, precis că MRU a data gata o sticlă pentru că l-a scos muierea din foame. Fişele de magazie cu produse pentru MRU achiziţionate de Guvern au fost solicitate Jurnalului Naţional de Monica Macovei pentru \"mapa de integritate\" a candidatului Căii Drepte. ______________________________________________ Campari - 1 st. Gin Beefeater - 1 st. Rom Bacardi - 1 st. Rom Havana - 1 st. Whischy Balvenie 18 - 2 st. Whischy Glenfiddich 18 - 2 st. Whischy Chivas Regal 18 - 1 st. Whischy La Gavulin 18 - 2 st. Coniac Martell - 1 st. Coniac Hennessy - 1 st. Vin Brunello di Montalcio - 6 st. Vin Chablis alb - 6 st. Vin Soare roşu - 6st. Vin Prinţul Mircea roşu - 6 st. Vin Princiar Special Rezerve - 3 bax (Pe spate Busuioacă de Bohotin)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus