Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Johannis vorbeste despre o eventuala candidatura: avem nevoie de un presedinte cu atitudine de presedinte

 

Primarul Klaus Johannis a descris calitățile pe care ar trebui să le dețină președintele României. Johannis a răspuns și la întrebarea ”veți candida la prezidențiale?”: ”Acum nu-mi pun problema şi, chiar dacă şi-o pun alţii, discuţia trebuie amânată”, a răspuns primarul, la întrebările ziariștilor de la Realitatea TV Sibiu. ”Cred că cel mai important lucru ţine nu de capacitatea administrativă a persoanei care ar fi preşedinte sau de felul cum vorbeste, ci cu atitudine”, a mai spus Johannis.
 
Întrebare: În viziunea multora, sunteţi privit ca un politician curat. Aţi fi de acord să candidaţi la preşedinţia României din partea unei formaţiuni politice, ca de exemplu USL?
 
Johannis: (Rade) În momentul de faţă, sunt primarul municipiului Sibiu, abia am câştigat noul mandat şi cred că este prematur să discutăm această chestiune. Acum nu-mi pun problema şi, chiar dacă şi-o pun alţii, discuţia trebuie amânată.
 
Întrebare: Dacă aţi fi pentru o zi, pentru o lună sau pentru un an preşedintele României care ar fi primul lucru pe care l-aţi face?
 
Johannis: (Rade...) Nu cred că se poate face un scenariu pentru o perioadă atât de scurtă de timp pentru niciuna dintre funcţiile importante, mai ales pentru cea de preşedinte. Orişicât, noi avem nevoie de un preşedinte exact aşa cum este descris în constituţie, care este un facilitatator şi nu un blocator. Este o persoană care este capabilă să aducă împreună persoane politice cu atiutudini politice foarte diferite şi la sfârşitul discuţiei să existe o înţelegere. O persoană care reprezintă România în afară în aşa fel încât să fim priviţi ca o ţară cu adevărat europeană şi de care să fim mândri. Cred că cel mai important lucru ţine nu de capacitatea administrativă a persoanei care ar fi preşedinte sau de felul cum vorbeste ci cu atitudine. Noi avem nevoie de un preşedinte cu atitudine de preşedinte.
 
Întrebare: Dar nu credeţi că actualul preşedinte al României are atitudine?
 
Johannis: Câteodată suplimentul strică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 276

Comentarii

26 comentarii

Ema

Acum 11 ani

Da, cata nevoie avem de un PRESEDINTE ! Nu marinel, nu jucator, nu grobian, nu mincinos....s.a. Sa fie un exemplu si sa fie respectat ! D-nul Johannis intruneste conditiile !
Raspunde

buluc

Acum 11 ani

Scurt si la obiec, frumoase raspunsuri!
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

Si e si blond cu ochi albastri, nu chior!!
Raspunde

suluc

Acum 11 ani

Un imostor perfect, pe jumatate evreu, care pozeaza in sas cinstit, desi are coruptia balcanica in sange si s-a imbogatit pe cai necinstite.
Raspunde

cas13

Acum 11 ani

o jigodie in chip de broasca ce doreste sa devina bivol.poate chorul intelege de aceasta data sa-i scoata dosarele arianului mincinos si duplicitar si s-alinisteasca pentru totdeauna.
Raspunde

@4+5

Acum 11 ani

Copii, voi nu aveti scoala?
Raspunde

Ciuf

Acum 11 ani

Eu l-as vota si ca mine sunt multi multi altii. Cred ca ar fi o idee excelenta sa candideze la presedintie.
Raspunde

I like SB

Acum 11 ani

Sibiul arata a oras european, Johannis presedinte... \"cam mare palaria \" si observatie (cuvantul chestiune e folosit prea des in limbajul d-lui primar)
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

Domnu Johannis este un domn in adevaratul sens al cuvantului. L-as vota cu doua maini pe domnul primar. Daca face cu Romania ce a facut cu orasul nostru o sa fie in sfarsit Romania tara europeana cum sibiulo este oras european.
Raspunde

david

Acum 11 ani

Dreptate are sibian.E mai bine sa ramana primarul SB-ului.
Raspunde

ana

Acum 11 ani

dle primar, mai scutiti-ne de razbunarile personale.
Raspunde

Photon SAS

Acum 11 ani

Cercetatorii americani au demonstrat stiintific ca in realitate caruta cu prosti s-a rasturnat la Sibiu, si nu la Caracal cum spune gresit o zicala din popor. Vreti - nu vreti, statisticile nu mint : 99,99% din populatia Sibiului este proasta cu spume. Cu respect, Photon SAS.
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

Dl. Johanis un primar si un om de valoare , cea ce l-mi displace ca a cam cazut ln pasa fostilor comunisti (USL) caci altfel un om de mare caracter . Si ce ar trebui ma rog sa faca un presedinte sa stea linistit si SA NE LASE SA NE VEDEM DE PROPRILE AFACERI MURDARE FACUTE CU STATUL ROMAN
Raspunde

#

Acum 11 ani

Foarte adevarat, are sase case. Nu are mosteniri si nici firme. Averea o are de la TINE FRAIERE.
Raspunde

anonimus

Acum 11 ani

Mai s-a fiti mindri ca tot mai mult se vorbeste in media nationala de JOHANISS inseamna ca ise recunoaste valoarea sunt convins ca daca in 2009 vinea prim ministru nu se mai ichidea holchimu asa ca atentie sibieni va navali iara regateni can ani 50 -60 acum nu mai este CEAUSESCU s-a mute fabrici din SIBIU ca s-a tina navalitori la iei in pasalic politica comunista a destructurat industria sibiului acum se vad roadele descurcativa singuri apucativa de ce ati facut o viata intreaga la agricultura pentru industrie e prea mare palaria
Raspunde

@12

Acum 11 ani

Confunzi tupeul si nesimtirea cu desteptaciunea ca tu de asta suferi.Sibienii sint prosti dar de buni si ca sa nu mai fie prosti de buni trebue sa-ti acorde tie si familiei tale certificat de persoana non grata in Sibiu si jud.Sibiu si sa pleci de unde ai venit.
Raspunde

@16

Acum 11 ani

Photon SAS are dreptate, iar tu esti fix dovada afirmatiilor sale.
Raspunde

@33%

Acum 11 ani

TOVARASE FUHRER IN SIBIU SINTEM 70% CARE NU V-AM VOTAT (CONFORM STATISTICILOR), LA MAI MARE
Raspunde

Scapam de el...

Acum 11 ani

Ar fi bine sa-l aleaga prostii presedinte, scapam dracu de el...ca numai asa putem scapa, altfel, tampitzi cum suntem, il alegem la nesfarsit pe obergefraitar...
Raspunde

Vlad Ilie

Acum 11 ani

Hai Iohanis TE RUGAM candideaza. Daca nu pentru noi, macar pt. copii nostri. Chiar nu avem cu cine vota. Daca o sa candidezi, candideaza ca INDEPENDENT.
Raspunde

@17

Acum 11 ani

Si tu la fel,prostia ati adus-o cu voi din zonele din care veniti,de aia sinteti coada Europei.
Raspunde

gigel

Acum 11 ani

Sa fie presedintele Ardealului.Oltenii au alta optiune-domnu Dan.S-al voteze ca nici nu stiu ce pierd.
Raspunde

iulia

Acum 11 ani

este bun pt. presedinte,dar mai ales pt.prim-ministru si va fi,succes,trebuia sa fie mai de mult si acum eram o tara credibila pt.investitori.
Raspunde

............

Acum 11 ani

nea stapanul de hermannstadt , stai aici ca stai bine......si eddard stark a plecat de acasa sa fie prim-ministru si aia din sud i-au luat capul .
Raspunde

bbb

Acum 10 ani

merita o sansa pentru ca contracandidatii care sant vehiculati uant penibili.......iar daca va face ceva in sensul bun doar viitorul o va spune???????
Raspunde

Heidi

Acum 10 ani

Romania nu il merita. Ponta premier al Romaniei si Johannis primar al Sibiului. Fiecare primeste ce merita.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus