Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
23°C

"Povara lui Ossi"- a patra premiera din aceasta stagiune la Sectia Germana

Secția Germană a Teatrului Naţional din Sibiu prezintă miercuri, 7 noiembrie, premiera spectacolului „Povara lui Ossi/ Ossi’s Stein” de Frieder Schuller.

Evenimentul marchează cea de-a patra premieră a Secţiei Germane din această stagiune de la Sibiu și prezintă o cronică emoţionantă a vieţii lui Oskar Pastior înainte de a cere azil politic în Germania.

„Spectacolul actorilor Wolfgang Kandler, Daniel Plier, Daniel Bucher, Natalie Sigg și Ali Deac se dezvoltă filmic, cu momente puternice şi pline de sensibilitate în care se conturează o imagine uneori suprarealistă a vieții comuniste. Regia spectacolului poartă semnătura actorului Daniel Plier, iar scenografia a fost concepută de Hannes Schuller”, spun organizatorii.

Oskar Pastior este un scriitor german de origine română (sas) ce s-a născut la Sibiu, pe data de 20 octombrie 1927. La vârsta de 17 ani a fost deportat în Uniunea Sovietică, unde lucrează într-o mină de cărbune și continuă să scrie poezii pe saci de ciment. Odată întors în țară în anul 1949, acesta se înscrie la cursurile Universităţii din Bucureşti şi colaborează cu mai multe publicaţii. Persecutat de Securitate, poetul decide să fugă în Germania. Până la moartea sa, care s-a petrecut pe 4 octombrie 2006, în timpul Târgului de Carte de la Frankfurt, Oskar Pastior a trăit la Berlin, ca scriitor liber profesionist şi a lucrat alături de Herta Müller, laureată a Premiului Nobel în acel an.

Premiera va avea loc miercuri, 7 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul “Radu Stanca”. Spectacolul de la Sibiu este prezentat în limba germană cu traducere în limba română. Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus