Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
5°C

Doua zile de spectacole la “Sibiu Dancing Days"

Timp de două zile, Sibiul va fi gazda unui maraton de spectacole de dans, desfăşurat în cadrul “Sibiu Dancing Days”. Formaţii studenţeşti din toată ţara vor urca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a demonstra că au pregătit creaţii coregrafice de cea mai bună calitate.

“Centrul universitar Sibiu va fi reprezentat de Compania de Dans Microbis care va urca pe scenă cu ultimele două producţii de spectacole “Ultima îmbucătură de dragoste” şi “Hurem condiţia umană”, ambele înscrise la secţiunea dans contemporan. Doi dintre cei mai talentaţi dansatori de la Microbis vor urca pe scenă şi în spectacolul care a reprezentat România în această vară la Festivalul Internaţional de Dans din Macao, China, alături de Compania Elegance din Iaşi”, spun organizatorii.

“Poveştile de dans” de la “Sibiu Dancing Days”, vor fi istorisite prin abordări total diferite impuse de cele trei secţiuni admise: secţiunea de dans contemporan include baletul modern, show revue, dans modern după curente muzicale şi coregrafice noi, teatru-dans şi dans cu soluţii inovatoare şi inedite, secţiunea street dance (hip-hop, house, popping, locking, new style, vogueing, tutting, break dance) şi secţiunea dans de caracter - dansuri folclorice ale altor ţări sau proprii stilizate şi aduse la perfecţionare, dansurile tribale sau de ritual.

“Vă invităm să vă lăsaţi cuceriţi de magia dansului timp de două seri, vă invităm să vedeţi cum dezvoltăm creativitatea, cum eliberăm spiritul artistic, cum susţinem şi promovăm tinerele talente”, spune Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

La secţiunea dans contemporan vor fi prezentate şi spectacolele “Iubire imposibilă” a formaţiei Exotic Dreams din Braşov şi “1+1=3” al câştigătoarei trofeului de anul trecut al festivalului de dans - Formaţia Jump In din Cluj-Napoca. Iubitorii street dance-ului vor putea urmări spctacolul “Cutia cu iluzii” al Formaţiei Academic Star din Ploieşti. Un spectacol plin de ritm şi culoare se anunţă a fi şi cel prezentat de Compania de Dans Spektar din Kraljevo, Serbia.

“Sibiu Dancing Days” este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu împreună cu Universitatea “Lucian Blaga” şi va avea loc în perioada 24-25 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor. Intrarea este gratuită.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus