Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Alegeri in Rusciori: ”sa vina Nastase, sa-i gratieze pe saraci”

 

În satul Rusciori, la câțiva kilometri de Sibiu, cei care au deszăpezit au bătucit atât de bine neaua pe drumuri încât strada e cel mai bun loc de săniuș. La poalele acestei pârtii ad-hoc, părinții au discutat politică în ziua alegerilor.
 
A fost de-ajuns o singură întrebare ”vă place ce-ați votat?” și laolaltă s-a strâns o grămadă de popor. Fiecare cu părerile sale. Mai întâi despre cadourile din campanie. ”Vedeți celelalte străzi? Pe toate a fost Cazan să dea pături și cizme. Numai aici nu au venit”, răbufnește una din femeile ce nu a apucat, încă, să voteze. ”Că oamenii se bucurau și la pătura aceea, chiar dacă era mai subțirică”. Lumea începe să se agite, vorbește fiecare peste fiecare, iar în toată larma apare brusc o insulă de liniște. ”Uite, domnu' ăsta are cizme cu Cazan!”, urlă unul dintre votanți arătând către tânărul care a creat momentul de liniște. ”Îs pune pe... Mi-i frig cu ele”, zice mucalit tânărul cu cizme galbene.
 
”Câți trebuie să votăm?”
 
Toți cei strânși laolaltă sunt romi. ”Cănăjiți, dom'ne, cănăjiți”, descrie unul situația, supărat că nu poate vota deoarece și-a pierdut cartea de identitate. De lângă scuterul său care refuză să pornească vorbește un bărbat care lucrează în Șura. ”Ce vreau eu de la parlamentari? Să îmi dea salariul înapoi. Că anul acesta tot mai puțin am luat, de acum am doar 550 de lei salariu și 20 de bonuri. Noroc cu găinile din curte, mai tai una, mai iau un ou”. El a votat cu Cazan, căci e singurul candidat pe care l-a văzut la față. ”Nu că ar fi făcut ceva. Dar cel puțin l-am văzut”. Grupului de discuții i se alătură o femeie către vârsta pensionării. ”Știu cine sunt candidații de pe afișele de pe stâlpi. Alea, două-trei. Dar, câți candidați sunt? Așa mulți? Și pe câți trebuie să votăm? Numai unul?” întreabă și se tot miră femeie.
 
Năstase și Diaconescu
 
Din fața televizorului a ieșit la poartă un tânăr care se declară fan Diaconescu. ”Diaconescu, Diaconescu”, țopăie tânărul strigând, spre aprobarea câtorva femei. Asta până apare care a fost cel mai bun lider de până acum. După nici zece secunde de liniște vacarmul reîncepe, iar din mijlocul lui răsare cristalin numele lui Adrian Năstase. ”Da, tu, ăla o fost cel mai bun că o dat ajutoare la tot săracul. Acum ăștia o mai dat un kil de făină. Păi, ce să fac toată iarna cu un kil de făină?”. ”Cănăjiți, dom'ne, cănăjiți...”, intervine cel trimis acasă de la secția de vot. Femeile însă nu îl lasă să vorbească căci s-au aprins pe tema noului premier. ”Ăla nu o furat. De aia l-au băgat la pușcărie! Păi, dacă a avut o mătușă cu bani? Nu, domnule, l-au închis pentru că avea prea multe puști”, își mai amintesc femeile din procesele pentru corupție ale fostului premier al României.
”Să vină Diaconescu, că ăsta dă grațierea, că i-o închis pe pruncii noștri cinci ani, pentru niște haine din Germania”, vine o altă femeie care relatează pe scurt o poveste cu feciorii ei, plecați în Germania la muncă și închiși cinci ani pentru niște haine luate în condiții greu de explicat. Din cuvintele ”Diaconescu”, ”Năstase” și ”grațiere”, oamenii care vorbesc unii peste alții reușesc cumva să cadă de acord: să îl voteze pe Diaconescu, astfel încât să îl elibereze pe Năstase care să îi grațieze pe pușcăriașii săraci. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 399

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

sibian

Acum 11 ani

In ce tara traim ? unde o data la 4 ani tigani si asistati social decid soarta Romaniei .
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

[...]să îl voteze pe Diaconescu, astfel încât să îl elibereze pe Năstase care să îi grațieze pe pușcăriașii săraci.[...]. Excelent. Si de fapt ACEASTA este Massa Votanta..nu cativa ziaristi, tv-comentatori ori bloguri si ONG..Aici e miezul. Cel mai spurcat blestem: Va doresc sa aveti conducatori numai pe cei DE VOI ALESI...Howgh..(mai precis, la zona adaptat.) AFERIM...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus