Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Justitia din nou in cumpana

Era într-un fel de aşteptat. De vreme ce artizanul victoriei electorale a USL, eminenţa cenuşie Dan Voiculescu, a decretat că puterea nu este deplină, nu este reală fără adjudecarea justiţiei, era firesc ca îndată după obţinerea puterii politice privirile să se îndrepte spre ea. Nu numai pentru că domnul cu pricina precum şi mulţi alţi competitori politici de breaslă au afaceri personale cu justiţia ci esenţial pentru că, în condiţiile specifice evoluţiei noastre de aproape două decenii, justiţia s-a arătat a fi bastionul inexpugnabil al apărării şi prezervării drepturilor şi intereselor lor, dobândite cu atâta „trudă”. De ceva vreme lucrurile s-au schimbat, justiţia şi-a intrat în drepturi şi responsabilităţi, stârnind panica printre impricinaţi. Acum, că au deplina putere politică, veni momentul răfuielii.
    Întocmai procedeelor psihologic-insidioase, „ştiinţific” uzitate în cazul bătăliei politice şi acum, cruciada nu va fi brutală, pe faţă. N-ar da bine nici pe interior nici pe dinafară. Aparenţele trebuiesc musai păstrate. Ce-ar fi dacă s-ar apela la slăbiciunile umane din interior(?) şi-o fi fiind zis specialistul. Că doar oameni suntem, supuşi JUSTIŢIA DIN NOU ÎN CUMPĂNĂ deopotrivă construcţiei dar şi distrucţiei. Cu deosebire în zona orgoliilor, vanităţilor, invidiilor, ba poate chiar intereselor. De ce să fie spre exemplu magistraţii egali între ei ca magistraţi, de vreme ce magistraţii procurori au un statut administrativ inferior magistraţilor judecători, primii fiind supuşi ministrului justiţiei pe când secunzii sunt independenţi, se conduc de sine? Cum e admisibil ca în aceste condiţii conducerea CSM să fie girată de un procuror? Unde este orgoliul judecătorilor? Iată minunatul teren, facilul teren pe care trebuieşte aşezată bătălia.
     Nu trebuie să intervenim noi dinafară. Potrivit obiceiului împământenit, se mănâncă ei între ei. Noi doar trebuie să le stimulăm slăbiciunile, să-i aţâţăm, să-i incităm din culise. Unde mai pui că nu toţi magistraţii jubilează pe independenţă. Nu tuturor le căşunează independenţa. Adesea dependenţa este mai folositoare pentru că nu se rupe legătura cu baza.
     Constatarea deci, pe care trebuie s-o valorificăm la maximum, este că evoluţia formativă a magistraţilor cu deosebire în sfera principialităţii, a verticalităţii nu este pe deplin coaptă, că de altă parte, şi ei sunt oameni, manipulabili, irascibili, cedând instinctului răzvrătirii. Concret deci: odată stârnită zâzania în interiorul CSM, s-o alimentăm, să-i dăm amploare, s-o extindem până la desfiinţarea acestui CSM care ne-a pricinuit atâtea neplăceri, urmând să ne folosim de-acum experimentatele talente înspre alegerea unui alt CSM pe placul nostru. Tot jocul, toată cârdăşia va fi pe spinarea lor, noi politicienii lucrând în culise, nu vom putea fi arătaţi cu degetul. Şi, odată ales un organism care să-i conducă, să-i îndrume pe direcţia cea „bună”, treaba va fi ca şi rezolvată.
    Că sunt unii magistraţi care ne pun beţe în roate? Tocmai cu ei trebuie început. Daţi afară unu-doi – Dănileţ, Ghica, după care „epidemia” uşor poate fi propagată la toţi ”necuminţeii”. Când ajung la nivelul masei, la colectivele de la judecătorii spre exemplu, „argumentele” devin uşor de manevrat. Unde mai pui că nici organismele europene nu ne vor putea aduce vre-o învinuire de amestec.
    Abia odată justiţia readusă la „matcă” vom putea răsufla uşuraţi. Că unii români sau forurile europene se vor „prinde” în cele din urmă de şmecherie, nu va mai conta cine ştie ce. „Stabilitatea” politică va fi probabil mai importantă decât colea nişte inadvertenţe judiciare dar care ne vor scoate din necaz. Cu timpul totul se va uita, cu timpul totul se va ierta. Cine a mai văzut în istorie învingători care să  dea seamă de mijloacele victoriei?
    Trebuie că aceasta este strategia, aceasta este lecţia pe care „profesorul” nostru întru turnare şi manipulare a predat-o şi o predă insidios, prin formidabilele sale mijloace de răsucire a minţilor. Şi care s-ar putea să facă în continuare şcoală bună dat fiind că ograda cuprinde atâţia învăţăcei direct interesaţi să scape de „urgia” unei justiţii independente.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Dan Voiculescu

Vizualizari: 368

Comentarii

5 comentarii

Nemilosu

Acum 11 ani

Domnule De-Jeu, la fel ca si aspectul dv. pufos, parerile va sunt la fel de consistente. ..
Raspunde

Lia

Acum 11 ani

In mod eronat unii iti zic \"deseu\". Deseul provine din ceva, deseul a fost ceva ininte de a deveni deseu, ori tu esti neschimbat! Nu-l simpatizez pe Voiculescu, dar daca unul ca tine il ataca exista posibilitatea ca sa il vad ca fiind \"un drac mai putin negru\". Justitia aia care-i cauta pe cei care au votat la referendum e intr-adevar \"independenta\" de justitia aia pe care nu o intereseaza cum a ajuns IEBA in Parlamentul European!?
Raspunde

Liu pentru Lia

Acum 11 ani

IEBA a ajuns in parlamentul iuropian tinuta strans in brate de jiji becali , adrian severin, borneliu vagin fludor, soata lu\' bonta, si tot asa. Astia mananca la aceeasi cantina, si mai prost este faptul ca se incruciseaza si se reproduc. Ca atare loazele lor vor fi conducatorii copiilor vostri. Eu zic sa nu-i mai votati, ci pur si simplu starpiti-i fizic.
Raspunde

judex

Acum 11 ani

D-le Dejeu, sa incerc sa va inteleg.. deci, in opinia dumneavoastra, Dan Voiculescu a ajuns sa controleze majoritatea judecatoriilor, tribunalelor si Curtilor de apel din Romania, unde functioneaza 2/3 dintre judecatorii orgoliosi, si acestia toti, la comanda lui Dan Voiculescu, l-au dat afara pe danilet, Haineala si Ghica???? Daca nu ati avea scuza varstei matusalemice, ati fi de ras.. asa sunteti doar de compatimit.
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

judex, nu te fa ca nu pricepi. voiculescu da un semnal judecatorilor corupti din sistem, si anume ca se va eterniza comertul cu influenta in tribunale, chestie deosebit de profitabila pentru ei. gangsterii isi platesc libertatea via avocati si toata lumea are de castigat, mai putin societatea. Si cum judecatori corupti cred ca sunt ceva mai mult de doua treimi, sunt sanse reale sa fie revocati cei doi. Nu stiu ce varsta ai, judex, dar un lucru e clar, ori faci parte din tagma, ori esti... de compatimit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus