Societatea medieșeană care asigură serviciile de apă și canal pentru nordul județului Sibiu, SC Apa Târnavei Mari SA, a fost obligată de Ministerul Mediului și Pădurilor să returneze 6,7 milioane de lei, din cele peste 62 de milioane de lei alocate pentru proiectul de extindere și reabilitare a rețelelor din municipiul Mediaș.
Acești bani sunt nerambursabili și provin din fonduri europene, iar în urma unui control al reprezentanților Ministerului (care reprezintă autoritatea de management în cadrul proiectului) aceștia au socotit că licitația organizată pentru lucrări nu a fost una corectă. Cei de la Minister au considerat că societatea medieșeană a greșit prin faptul că a descalificat în cadrul licitației oferte cu prețuri scăzute.
Reprezentanții societății au atacat, însă, în instanță nota de constatare a neregulilor și de stabilire a corecţiilor financiare în cuantum de 10%. Procesul deschis în iunie anul trecut, la Curtea de Apel Alba Iulia, s-a încheiat la finele lui 2012, judecătorii admițând solicitarea medieșenilor.
”Curtea de Apel Albă Iulia a admis contestaţia formulată de avocaţii Boştină şi Asociaţii în numele operatorului de apă, dispunând anularea notei de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmite de Direcţia Generală AM POS Mediu din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, precum şi a deciziei Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul aceleiaşi instituţii centrale. Soluţia este definitivă, dar nu irevocabilă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată într-un comunicat de presă al Casei de avocatură Boștină și Asociații, care a reprezentat SC Apa Târnavei Mari în proces.
S.C. „Apa Târnavei Mari” S.A. a fost înfiinţată în decembrie 2006, ca operator regional unic de apă şi apă uzată pentru N-E judeţului Sibiu şi funcţionează efectiv din 1 ianuarie 2007. Societatea a preluat activitatea serviciilor de apă-canal din Mediaş, Agnita şi Dumbrăveni, iar în viitor, va furniza servicii de profil în Copşa Mică şi toate localităţile rurale membre A.D.I. „Apa Târnavei Mari”din partea de N-E a judeţului Sibiu.
Acţionarii companiei sunt Consiliul Municipal Mediaş (78,18 %), Consiliul Judeţean Sibiu (5,84 %), Consiliul Local Dumbrăveni (8,32 %), Consiliul Local Agnita (7,15 %) şi Consiliul Local Copşa Mică (0,50 %).
Societatea își propune să acopere cu servicii de apă şi apă uzată la standarde europene o suprafaţă de 1822 km2, adică 33,6 % din suprafaţa judeţului Sibiu, respectiv o populaţie de 147.837 locuitori din 4 oraşe şi 28 comune membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Târnavei Mari”.
Sursa: SC Apa Târnavei Mari SA
Foto
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Consiliul Local Copşa Mică , Consiliul Judetean Sibiu , Copșa Mică , Apel Alba Iulia , Direcția Generală , Ministerului Mediului Apelor , Apa Târnavei Mari , Ministerul Mediului , Dezvoltare Intercomunitară , Consiliul Local Dumbrăveni , Consiliul Municipal Mediaş , Consiliul Local Agnita
Vizualizari: 566
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Kukuruku
Acum 2 ore
Sparrow
Acum 2 ore
Emil
Acum 2 ore
Lucrețiu Corduneanu
Acum 3 ore
George