Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
19°C

"Daca se intampla o belea..." Transgaz a publicat acordul de mediu propus pentru interconectarea cu Bulgaria

Transgaz a publicat acordul de mediu propus pentru proiectul subtraversării fluviului Dunărea pentru interconectarea sistemelor de transport gaze naturale gaze naturale din România şi Bulgaria, ce urmează să fie realizat în satul Comaşca, în judeţul Giurgiu, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei. ”În ceea ce priveşte conducta Giurgiu - Ruse, dacă se întâmplă o belea şi Bulgaria nu mai primeşte gaze prin conducte de la Federaţia Rusă, sistemul nostru trebuie să fie capabil să alimenteze în regim de avarie sistemul bulgăresc. Dacă la noi se întâmplă o avarie în sistem, putem primi din sistemul lor, instantaneu, gaze. Am discutat aceste aspecte în cadrul ultimei comisii mixte de colaborare româno-bulgară. Giurgiu - Ruse va face parte din Nabucco. Deocamdată, partea bulgară are probleme legislative referitoare la subtraversarea Dunării”, a declarat pentru Agerpres Rodin Traicu, secretarul de stat în Ministerul Economiei. 

Observaţiile şi contestaţiile publicului pot fi transmise Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului până în 21 ianuarie 2013. 
Conducta de gaze Giurgiu - Ruse, care va subtraversa Dunărea, se va finaliza la sfârşitul anului 2013, construcţia urmând să facă parte din conducta Nabucco, a declarat, la finalul anului 2012, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Rodin Traicu. 
Valoarea totală estimată a proiectului (cu valori eligibile pentru cofinanţare UE) este de 23,82 milioane euro, din care Transgaz -10,09 milioane euro şi Bulgartransgaz E.A.D. - 13,72 milioane euro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus