Aproape șase milioane de lei au fost investite în reabilitarea clădirii Ambulatoriului nr. 1 al Spitalului Județean, iar alte 1,3 milioane de lei au fost alocate achiziției de echipamente medicale în cadrul unui proiect început în urmă cu doi ani, cu finanțare europeană.
Clădirea ridicată în 1950 nu a mai fost reabilitată niciodată până acum, iar cele mai ”noi” echipamente aveau 20 de ani. În urma reabilitărilor începute în urmă cu mai bine de doi ani, clădirea a fost dotată și cu un lift exterior, iar la mansardă au mai fost create 16 cabinete, cu o suprafață totală de peste 420 de mp. În clădirea astfel reabilitată, cunoscută de sibieni drept ”vechea Policlinică”, de la 1 martie vor fi mutate toate specialitățile medicale, cu excepția cardiologiei și ginecologiei, care vor rămâne în Ambulatoriul 2, cel de pe bulevardul Corneliu Coposu.
”Nu a fost ușor, vă rog să mă credeți. Vă dați seama, toate cabinetele au trebuit mutate și nu existau spații de rezervă. Au fost depuse eforturi mari. Acum, lucrurile vor fi așezate, intrăm într-o normalitate”, a declarat doctorul Adrian Șanta, cel care a condus Spitalul Clinic Județean pe cea mai mare parte din derularea lucrărilor.
Firma care a executat lucrările de consolidare, reabilitare și mansardare a clădirii este SC Sinecon SRL. La licitație, partea de dotare cu echipamente medicale a revenit firmei SC Polisano SRL. În fine
Garanție de cinci ani
”Ne bucurăm că avem în portofoliu o lucrare de asemenea anvergură. Țin să menționez că garanția lucrărilor este de cinci ani, timp în care, zic eu, se va vedea calitatea lucrărilor făcute. Au fost probleme tehnice, dar le-am rezolvat. Suntem mândri de această lucrare”, a declarat Marius Sitar, directorul firmei de construcții SC Sinecon SRL.
Doctorul Adrian Moga, șeful Policlinicii, a mulțumit pacienților sibieni pentru înțelegerea de care au dat dovadă în ultimii doi ani. ”Eu gestionez Policlinica din 1997 și de atunci se dorea renovarea acesteia. Sunt mai bine de 100 de doctori și asistente care, cât aici s-a lucrat, au lucrat în condiții destul de improprii. Le mulțumesc lor, dar și pacienților care ne-au înțeles în această perioadă crea”, a spus medicul coordonator al Ambulatoriului (foto plan apropiat).
Ce specializări vor găsi sibienii în Policlinică
Parter:
- Ortopedie
- Sală ghips
- Radiologie cu cameră obscură
- Chirurgie plastică
- Neurochirurgie
Etajul I:
- Citologie
- Neurologie
- Fizioterapie
- Comisia de expertiză a capacităţii de muncă
- Diabet-Nutriţie
Etajul II:
- ORL
- Medicina muncii
- Dermatologie
- Oftalmologie
Mansardă:
- Oncologie
- Chirurgie
- Urologie
- HIV
- Gastroenterologie
- Medicină internă
- Alergologie
- Endocrinologie
- Nefrologie
- Hematologie
Echipamente medicale noi:
- Combină ORL
- Audiometru pentru diagnostic
- Audiometru pentru screening
- Combină oftalmologică
- Angiofluorograf
- Electromiograf
- EEG asistat pe calculator
- EKG cu 6 canale asistat de calculator pentru diagnostic
- Ecograf color şi power doppler
- Spirometru
- Echipament de probă la efort
- Electrocauter cu înaltă frecvenţă
- Masă de consultaţie chirurgicală cu ridicare automată
- Masă ginecologică cu ridicare automată
- Oscilometru
- Tensiometru de perete
Imagini: Antena1 Sibiu
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Spitalul Clinic Judeţean , Marius Sitar , Adrian Șanta , Doctorul Adrian Moga , Corneliu Coposu , Spitalului Județean
Vizualizari: 261
Ultimele comentarii
Acum 38 minute
Kukuruku
Acum 1 oră
Sadeanul
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
Cetateanul Gogu
Acum 1 oră
Lucian