Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
29°C

Niciun proces la Sibiu privind diploma de licenta la Spiru Haret. Avocat: Este surprinzator!

Județele Sibiu și Arad sunt singurele din România în care pe rolul instanțelor de judecată nu s-a înregistrat, până în prezent, vreun process legat de diplomele de licență eliberate de Universitatea Spiru Haret.

Aproximativ 15.000 de procese în care absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret cereau să li se elibereze diplome de licenţă au fost câştigate irevocabil de către aceştia, din 2010 până în prezent, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, avocatul Laura Scutaru.

Ea a precizat că procesele au fost intentate de absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret la învăţământ la distanţă şi frecvenţă redusă, amintind că problema eliberării diplomelor de licenţă s-a înregistrat în 2009 referitor la cele două forme de învăţământ.

Potrivit avocatului, cele aproximativ 15.000 de procese reprezintă circa 80% din dosarele privind eliberare de diplome de licenţă către absolvenţii Universităţii Spiru Haret înregistrate pe rolul ÎCCJ.

Scutaru a menţionat că absolvenţilor care au câştigat procesul la ÎCCJ le-au fost eliberate diplomele de licenţă.

Ea a amintit că în februarie 2012 ÎCCJ a dat o decizie prin care a considerat tribunalul competent ca primă instanţă pentru soluţionarea litigiilor vizând diplome de licenţă pentru absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret, ca atare după această dată instanţa de recurs a fost Curtea de Apel şi nu ÎCCJ.

Avocatul a mai precizat că în unele judeţe sunt fi mai puţine dosare cu acest obiect, cum e Bacăul, iar în altele mai multe, precum judeţele Cluj şi Braşov.

"În Bucureşti durează un an, un an şi jumătate până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă. Dacă e să ne judecăm şi la Curtea de Apel Bucureşti, ulterior făcându-se un recurs, se ajunge şi la doi ani de zile. În Constanţa e un termen mediu de opt, nouă luni, în Argeş şase luni, în Cluj sunt foarte multe dosare şi termenul de soluţionare a dosarelor e de aproximativ un an, iar ceea ce e surprinzător e că din toată ţara judeţele Arad şi Sibiu nu au înregistrate pe rolul instanţei de judecată niciun dosar cu acest obiect", a adăugat avocatul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus