Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Studentii de la Actorie aduc spectacolul "Profesorul de franceza" pe scena sibiana

Weekendul aduce pe scena sibiană un spectacol ce care cei care iubesc teatrul nu trebui e să îl rateze - „Profesorul de franceză” de Tudor Mușatescu.

„Profesorul de franceză”, regizat de Florin Coșuleț, este o poveste desfăşurată într-un mic orăşel de provincie, unde sosește un nou venit, un tânăr profesor de franceză. Sosirea lui trezește trezeşte emoţie şi nebunie într-o clasă de liceu, generând întâmplări haioase dar și dramatice.

„Profesorul de franceză este un spectacol de o ţinută deosebită, în care tinerii actori pot stabili un prim contact cu actoria de teatru şi film. Proiectul îşi propune reactualizarea dramaturgiei româneşti interbelice, punându-i pe studenţi în ipostaze comportamentale relativ opuse şi oferindu-le teme inepuizabile. Totodată, ineditul constă într-o echilibrare a raportului arhaic – inovaţie prin introducerea formelor de expresie multimedia într-o fuziune cu teatrul clasic românesc. Pentru a întări calitatea vădit spirituală a acestui proiect, trebuie menţionat faptul că întregul edificiu îi este dedicat profesorului şi actorului Virgil Flonda, care ne-a fost un adevărat model”, a spus Florin Coşuleţ.

Din distribuţie fac parte Alexandru Malaicu, Andrada Poplăcean/Diana Nit, Diana Moraru/ Ștefana Geleriu, Alexandra Roatis/ Andrada Grosu, Constantin Podu şi Claudiu Fălămaș.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 16 februarie, de la ora 21:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte Sibiu. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar redus 5 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus