Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Bottesch, presedinte FDGR Transilvania: "Nu luam culoarea niciunui partid"

Fostul președinte al Consiliului Județean Sibiu, Martin Bottesch, a fost ales sâmbătă în funcția de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania (FDGT). Bottesch a fost ales cu unanimitate de voturi și a declarat imediat că nu va încheia alianţe şi protocoale până la următoarele alegeri cu niciun partid politic, excepţie urmând să facă doar organizaţiile locale şi numai dacă se va impune acest lucru. "Consider că, este foarte important ca Forumul German în continuare să aibă vocea proprie. Noi am dus o politică de nu a ne apropia prea mult de niciunul din partidele politice. Această politică rămâne valabilă în continuare. Deci nu avem în vedere protocoale de colaborare la nivelul Transilvaniei, cel puţin. Pot să existe local asemenea protocoale, dacă Organizaţia Forumului consideră că este bine să colaboreze cu un partid sau cu altul, dar suntem la o egală distanţă de partidele politice, nu luăm culoarea niciunui partid. Deci, vom avea propria noastră voce şi în continuare", a declarat Martin Bottesch, citat de Agerpres.

FDGT este una din cele cinci organizaţii regionale ale FDGR, cu 3.300 de membri din nouă judeţe, în care locuiesc peste 15.000 de etnici germani. Noul lider al saşilor din Transilvania, Martin Bottesch este şi vicepreşedinte al FDGR şi preşedinte al Organizaţiei de la Sibiu. Bottesch a fost ales în unanimitate, fiind singurul candidat pentru preşedinţia FDGT. Practic, Forumul din Transilvania îşi schimbă liderul după 17 ani, timp în care a fost condus de Paul Porr, cel care a fost ales recent lider naţional al FDGR, în locul lui Klaus Johannis.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

12 comentarii

OARECARE

Acum 9 ani

Eu consider in cazu ca domnul JOHANNIS la un moment dat va fi solicitat la un post de conducere inportant in tara poate sa-si depuna candidatura la functia de primar al SIBIULUI sunt convins ca ar cistiga cu 99 la suta nu fac apologia sasilor adevarati romanii se inplica cu adevarat intro administratie locala si rezultatele s-s vad invidia si frustarea este la tot pasu si s-a nu mai vorbim de COPY- PASTE
Raspunde

auf futerzen

Acum 9 ani

Tov. Basescu Traian si hoardele de mercenari din solda sa au adus primatele mioritice in situatia disperata ca abia mai behaie de foame si frustarare. Situatia a fost analizata cu competenta germanica la cel mai inalt nivel al FDGR de catre experti specializati in evaluarea anvelopei de impact socio-economic si militar in perimetrul carpato-danubiano-pontic. Fuhrerul FDGR Klaus Johannis - de moment detasat la PNL pentru a pune ordine - a dat dispozitii ferme pentru a se pune bazele Serviciului Kultural Mioritic numit generic Sicherheitsdienst des Reichsführers-SD. Acest Serviciu se va ocupa cu culegerea si sinteza datelor din folklorul ancestral inca in circulatie si educarea tinerilor in spirit patriotic. Disciplina este fundatia eficientei si succesului economic.
Raspunde

auf futerzen @ OARECARE

Acum 9 ani

Mai Bottesch, hotareste-te esti \"nimeni\" sau \"OARECARE \"? Ai acelasi IP. La cat esti de bembeleu si gangav se pare ca te incadrezi la ambele categorii. No, meri la bulau Herr, ca ai deturnat banii publici catre nemtalalii tai si spre buzunarele voastre sasesti.
Raspunde

Magda-Sibiu- Schengen

Acum 9 ani

Mult succes d-le Bottesch ! Traiasca DREPTATEA SI ADEVARUL !
Raspunde

@2-3

Acum 9 ani

\"VAI VOUA CELOR CE VEDETI CA-I ALBA SI ZICETI CA-I NEAGRA.VAI VOUA\" ECLEZIASTUL
Raspunde

pt 2 si 3

Acum 9 ani

ia o din fatza mitica retardatul si numai sta la coada..........k si ma ta a intrat prin dos in ardeal.....oligofren mare esti...ai depasito si pe ,,vaca,, de ma-ta bolovane.mai rar atata ura pe traditiile sibiului si pe tot ce este origine germana....sri st prost de a lu iliciescu cu diploma de stefan gehiorghiu...
Raspunde

cugetator

Acum 9 ani

ce alianta . trebuie constiinta si corectitudine . cind ati luat-o la vale ,a-ti plecat cu ; barci mari , cu fundul plat ,instabile, cu camera de dormit si bucatarie ,catel ,purcel . opreati in locuri ,unde era pamintul mai bun sau mine ,mestesigari . demonta-ti barca si vindea-ti scindura traind , pina va injghebati undeva . Adevarati curajosi ,plecau in americi . era prigoana dar si agomeratie . Aici a-ti gasit un popor ,pasnic , blajin , omenos si tolerant . Cind a-ti avut prilejul si interesul , bai , bai , fuga inapoi . Acum copii sint acolo si au mai ramas batrini , cu pensie si tarani amariti , nedescurcareti . Oameni fi-ti corecti cum au fost bunii si brazi , nu va luati dupa bataia vintului si politica . primul comunist a fost cristos .
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

adevarul este ca sașii îs de două fele : unii lăbari și alții onaniști . partea proastă este ca TOȚI sibienii s-au luat după modelul săsesc și au ajuns sa fie când lăbari, cand läbagii. in retul timpului sibienii îs onaniști ordinari.
Raspunde

@8

Acum 9 ani

VAI DE CAPU TAU .NU STI CE VORBESTI.AJ CRESCUT IN PADURE
Raspunde

auf futerzen

Acum 9 ani

Nemtii adevarati au pus toata Europa pe butuci, tari prospere alta data sunt la cheremul hitleristilor. Atentie la ce i-au impus acuma Ciprului, nemtii impreuna cu prietenii lor, pedofili si homo ca si ei, olandezii! Germania a intretinut coruptia din tarile estice pentru ca sa profite ea si tarile ei satelit, in special Austria, de conducatorii corupti, dispusi sa distruga economia si sa transforme tari producatoare in tari consumatoare de produse... vandute in magazine nemtesti. Adica, sa inteleaga chiar si sibienii mai batuti in cap: inlaturam concurenta si deschidem piete de desfacere pentru noi. Toate rahaturile de supermarketuri din Romania, cu marfa proasta, sunt nemtesti, mai putin Carrefour!!Nemtii astia parati de la Sibiu au bagat orasul in datorii imense prin deturnari de bani publici ca sa-si umple ei buzunarele si acuma vor sa paraseasa, precum sobolanii, corabia.
Raspunde

auf futerzen

Acum 9 ani

Ma doar in 14 de injuraturile sasalailor din Germania si de aici, precum si de cele ale slugilor acestora. Hai, bagati mare, ca ma simt vedeta! Nu acord autografe...
Raspunde

pt futerzen

Acum 9 ani

Proştu de futerzen nu are îndoieli, pentru el toate lucrurile sunt clare....Este un prost autentic, nu din cei care îţi mai oferă şansa să te inseli.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus