Miercuri,
29.09.2021
Ploi Moderate
Acum
11°C

Prima intalnire oficiala legata de regionalizare. Se vor discuta principiile...

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat luni că deocamdată nu există niciun proiect de regionalizare care să fie asumat de Guvern, iar marţi, la Academia Română, va fi prima dezbatere publică pe această temă. ”Dezbaterea de marţi a fost organizată de noi, se va discuta despre necesitatea înfiinţării regiunilor, despre criteriile care trebuie să fie avute în vedere în configuraţia viitoarelor regiuni, despre criteriile care trebuie avute în vedere atunci când se stabilesc reşedinţele în aceste regiuni. La această oră nu există un număr de regiuni stabilit, nu există o configuraţie anume stabilită, tocmai de aceea în această perioadă se face o analiză foarte serioasă”, a declarat Dragnea citat de Agerpres. 

Potrivit acestuia, la dezbatere vor fi prezenţi profesori universitari, academicieni, ”specialişti de înaltă expertiză în diverse domenii”. ”Sper ca dezbaterea după ziua de mâine să intre într-un curs normal şi anume să depăşim dorinţele fireşti până la un moment dat, unde să fie reşedinţa regiunii, cine să fie guvernator sau preşedintele regiunii, acesta este faza penultimă şi ultimă. Important este să înţelegem toţi cât de necesar este acest proces şi cât de important este să le înfiinţăm în acest an pentru a nu pune în pericol o posibilitate reală de dezvoltare serioasă a României”, a arătat Dragnea.
La întâlnirea de marți de la Academia Română va participa și președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea.

Comentarii

3 comentarii

Romania

Acum 8 ani

Sper sa nu dormiti in timpul conferintei, sa fiti atenti la ce se discuta, sa nu beti alcool, ca sa puteti lua hotaririle bune pentru Romania,nu pentru voi, politicienii, care vor numai pozitii inalte, ca sa fie mai bine platiti. Ginditi-va la tara si la poporul roman. Romania este o tara mica si frumoasa, nu o impartiti cum vreti voi.
Raspunde

Horvath Imre

Acum 8 ani

Ce crăpătură sexy cu mustaţă în poză! Ce îmi vine să mi bag pŭla pentru sondaj !
Raspunde

Sibiu Capitala Regionala

Acum 8 ani

Daca ajungem sa fim sub conducerea Brasovului, un oras in deriva, condus de Scripcaru, atunci suntem fail. Nu exista alternativa, mai buna decat Sibiu. Comunistii ce prezinta harti pe la TV, fara consultari sunt din epoca Stalinista. Oare sa fie coincidenta ca Orasul Stalin (Brasovul in raionul stalinist) le trezesc atatea nostalgii ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus