Joi,
18.04.2024
Ploi Scurte
Acum
5°C

"A fi sau a nu fi roman, aceasta-i intrebarea!" se joaca la Chicago

"A fi sau a nu fi român, aceasta-i întrebarea!" „Ce-a ajuns România!... care România?” este un spectacol satiric al Companiei de Teatru Become, care aduce în prim plan figuri simbolice ale naţiei noastre.

Spectacolul se va juca şi în Chicago luna aceasta, după ce Compania de Teatru BECOME Sibiu a dezvoltat un parteneriat cu RO Stage Theatre Chicago, companie de teatru înfiinţată de Simina Contraş în 2011, prima companie românească de teatru din Chicago.

“Un umor ironic plin de nostalgie pentru tot ce reprezintă tipologiile umane clasice ale neamului nostru carpato-danubiano-pontic. Întâmplări amuzante din epoca de aur, astăzi atât de actuale, poate mai triste, poate mai amuzante toate adunate într-un recital teatral cu Mihai Alexandru, Cătălin Grigoraş şi Simina Contraş”, spun organizatorii.

Simina Contraş a terminat facultatea de teatru la Sibiu în cadrul Universităţii „Lucian Blaga”, fiind în acea perioadă şi o colaboratoare permanentă a Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu.

„Ideea de a juca „ce-a ajuns România!... care România?” şi pentru românii din Chicago a încolţit în mintea noastră de îndată ce Simina s-a stabilit în SUA. Ne iubim foarte mult ţara şi sunt convins că toţi cei care poartă sentimente pentru România şi vor veni la spectacol se vor bucura de crâmpeiele de adevăr rostite de actori” a spus Cătălin Grigoraş, actor şi director al Companiei de Teatru BECOME.

Actorii sibieni vor lucra în cadrul acestui proiect în perioada 8 aprilie – 19 aprilie 2013, perioadă în spectacolul va avea două reprezentaţii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus