Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
16°C

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu alaturi de Horia Mihail, in cadrul Turneului "Pianul Calator"

Filarmonica de Stat Sibiu găzduieşte joi, 11 aprilie, la sala Thalia un concert simfonic în cadrul căruia invitat va fi pianistul Horia Mihail. Eveniment face parte din turneul “Pianul Călător”, iar concertul va fi reluat vineri, 12 aprilie la sala Traube din Mediaş.

Repertoriul ales pentru cele două concerte organizate de Filarmonica de Stat Sibiu cuprinde “Fantezie pe teme de Mozart ” de Sabin Păutza, “Concertul nr. 4 în Sol major pentru pian şi orchestra” de L. van Beethoven şi “Simfonia nr. 5 în Si bemol major D485” de F. Schubert. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de maestrul Sabin Păutza.

Prima ediţie a turneului “Pianul Călător” a avut loc în 2011, atunci când destinaţia finală a fost Mediaş. Oltea Şerban Pârâu, redactor şef Radio România Cultural referindu-se la felul cum s-a născut ideea acestui turneu, a explicat de ce Radio România a ales să facă gestul generos de a trimite nişte piane în oraşe care nu aveau pian de concert: “Ideea de a valorifica într-un mod cât mai semnificativ şi mai vizibil acele piane din generaţiile mai vechi ale Radiodifuziunii care, chiar recondiţionate, nu mai pot fi introduse în circuitul de concerte cu înregistrare şi transmisiune radio”.

După două ediţii de succes ale turneului, două oraşe, Mediaş şi Sânnicolau Mare au primit în folosinţă două piane de care melomanii se bucură şi pe care Horia Mihail le „cântă” şi în a treia ediţie. Al treilea turneu Pianul călător îi oferă lui Horia Mihail bucuria de a interpreta un program atractiv oferind publicului recitaluri şi concerte cu orchestra.

„În ultimele turnee pe care le-am susţinut, am remarcat că infrastructura pianistică lasă mult de dorit în majoritatea marilor oraşe din România. Efectiv nu aveam pe ce să cânt. Am cântat pe instrumente insalubre, vechi. Atunci am venit cu această idee de a găsi un pian pe care să-l recondiţionam şi să-l punem la dispoziţia unei comunităţi”, a declarat Horia Mihail.

Biletele pentru cele două concerte s-au pus în vânzare la sala Thalia (Sibiu) respectiv Sala Traube (Mediaş). Preţul unui bilet este de 14 lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, student şi pensionari.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus