Tradițiile se păstrează și când vine vorba de produse mai pușin tradiționale, pentru masa de Paște. Angajații fabricii de ciocolată din Cisnădie au încondeiat ouăle pe care le-au pregătit pentru sărbătorile din acest an. Ciocolata nu este, însă, una obișnuită. Figurinele se patinează cu praf de cristal și se pictează manual.
Ciocolatierii explică exact cum se realizează delicioasele praline: forma de ouă se aduce la o anumită temperatură, se umple cu ciocolată, se lasă să trepideze, ca să se așeze în formă, după care se golește, se pune la frigider și, după ce se retrage, se umple cu diverse creme. Abia apoi, maeștrii ciocolatieri își aduc măsura valorii: pictează figurinele manual sau încondeiază ouăle, bucată cu bucată, astfel încât fiecare dintre ele este unicat.
Ultimul transport pentru sărbătorile de Paște a plecat astăzi de la fabrica din Cisnădie, spre angajații unei bănci care vor primi o primă delicioasă.
Pralinele belgiene fabricate în orășelul de lângă Sibiu au ajuns nu numai pe mesele bancherilor, dar și în numeroase restaurante și hoteluri de lux din România. Prețul unui pachet de 400 de grame ajunge la 40 de lei, dacă este cumpărat direct de la producător.
„Numai cu ciocolată lucrăm, deci nu lucrăm pe produse decât cu unt de cacao și care vine în general din Franța, din Elveția, din Belgia și recomand ciocolata neagră, pentru că toate valorile terapeutice ale ciocolatei se regăsesc în această ciocolată”, spune managerul fabricii, Florin Bălan.
Fabrica de la Cisnădie poate pregăti între 100 și 150 de kilograme de ciocolată, modelată în figurine, în fiecare zi.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Florin Balan
Vizualizari: 404
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Prof. de Geografie
Acum 3 ore
@Hermannstadt
Acum 3 ore
Pastor Marginas
Acum 3 ore
Pastor Marginas
Acum 5 ore
X