O figurină înaltă de un metru, creată numai din ciocolată, este principala atracție a ciocolatierului din Cisnădie anul acesta. Construcția care cântărește aproape șapte kilograme este o combinație între un ou și un iepuraș.
Ideea de a crea un ou gigantic din ciocolată a venit după ce Florin Balan, ciocolatier, a primit o comandă mai specială. Clientul voia ceva special, ieșit din comun, fără să știe exact ce și-ar dori.
„E cel mai mare ou pe care l-am făcut până acum. Ideea mi-a venit după ce un bun prieten m-a rugat să fac ceva special din ciocolată, dar nu știa exact dacă vrea un ou sau un iepuraș. Așa că am făcut un ou pe care l-am transformat într-un cap de iepure. Cea mai dificilă etapă a fost montajul final, cu siguranță, pentru că totul este făcut din ciocolată și trebuie să lucrăm cu multă atenție în așa fel încât piesele să nu cedeze”, spune Florin Balan.Figurina are aproape șapte kilograme și are o înălțime de un metru. Munca efectivă la iepurele în formă de ou a durat opt ore, iar întregul procedeu s-a întins pe durata a două zile.
„Având în vedere faptul că rația zilnică de ciocolată este în jur de 10 grame pentru o persoană, vreo 700 de oameni ar putea să mănânce din această construcție. Dacă vorbim de un singur om, acesta ar putea să termine de mâncat oul în doi ani, dacă respectă această rație”, explică ciocolatierul.Un astfel de cadou costă 1200 de lei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Florin Balan
Vizualizari: 1888
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Jean
Acum 5 ore
Un sibian
Acum 5 ore
Un sibian
Acum 5 ore
Anomis
Acum 7 ore
Dth