Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Gavril Dejeu a lansat cartea "Pe firul evenimentelor"

Fostul Ministru de Interne, avocatul Gavril Dejeu, a lansat miercuri seară, în holul principal al Bibliotecii Astra, cel mai recent volum al său, intitulat ”Pe firul evenimentelor”.

”N-am vrut să scriu o carte biografică, nici memorialistică. Ideea de la care pornește această carte este viața. Nu viața mea ci viața trăită în eveniment. Cea mai autentică relatare este cea a evenimentului trăit de tine. Când ești pus în viață să trăiești evenimente la temperatura cea mai înaltă, care te afectează, nu se uită niciodată, rămân totdeauna cu tine”, a spus, printre altele, autorul.

Gavril Dejeu a cuprins în acest volum cele mai importante evenimente trăite de el din copilărie și până în anii 2000. Dejeu descrie prin ochii copilului impactul primului război mondial asupra unui sat din Transilvania, ocuparea Ardealului de către maghiari și invazia armatei sovietice. Relatarea continuă cu perioada liceului făcut în Cluj, cea a cursurilor la drept, tot în Cluj, Conservator - în București, iar apoi din nou drept și se încheie cu cariera sa politică, cu numeroase detalii legate de guvernarea Convenției Democratice și de perioada în care a ocupat funcția de ministru de Interne. Gavril Dejeu a fost ministru în guvernul Victor Ciorbea și guvernul Radu Vasile. A demisionat din funcția de ministru de interne în ianuarie 1999, când minerii au trecut de barajele constituite de forțelor de ordine în Defileul Jiului. În perioada 30 martie-17 aprilie 1998 a fost prim-ministru interimar al României. În legislaturile 1992-1996 și 1996-2000, Gavril Dejeu a fost ales deputat în circumscripția electorală nr.33 Sibiu pe listele Convenției Democrate Române.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus