Această reţetă delicioasă de salată cu orez sălbatic este perfectă pentru picnicuri, grătare sau pentru un prânz la pachet.
Ingrediente:
- 100g boabe mari de fasole, din păstăi
- 3-4 linguri de ulei de măsline extra virgin
- 1 lămâie, de la care folosim doar zeama
- 1 cățel de usturoi, zdrobit - ardei iute
- 175g orez sălbatic fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj
- 1 avocado copt, decojit, feliat
-3 fire de ceapă verde, feliat
- 4 ridichi, feliate
- 2-3 pumni de creson
Metodă de preparare:
Fierbeţi boabele de fasole într-o tigaie cu apă clocotită timp de 3-5 minute. După aceea se scurg şi se reîmprospătează în apă rece. Când s-au răcit suficient, se elimină pieliţa de pe fiecare bob, decojind cu mâna fiecare bob, până când toate devin verzi şi strălucitoare.
Se amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul și ardeiul iute împreună într-un castron și se condimentează, după gust, cu sare şi piper negru proaspăt măcinat, până ajung un sos gustos.
Apoi se pune într-un castron orezul sălbatic, boabele de fasole, avocado, ceapa verde şi ridichile şi se amestecă, după care se adaugă sos şi se amestecă uşor. Se adaugă cresonul, se mai amestecă puţin şi se serveşte.
Sursa: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/wild_rice_salad_89972
Cresonul
Cresonul de grădină, numit și hreniță este o plantă din familia Cruciferae, o legumă ceva mai rară la noi, considerată și condiment. Deși există aproximativ 40 de specii de creson, cel mai des utilizate sunt cresonul de fântână, condurul-doamnei și gălbenelele alpestre. În bucătărie, cresonul se folosește doar proaspăt, la mâncăruri negătite, salate, sandwich-uri, alături de brânză sau carne gătită anterior. Este o plantă foarte frumoasă și de aceea se folosește și la ornarea farfuriilor.
Avocado
Consumat de secole în America Centrală şi de Sud, avocado este unul dintre cele mai hrănitoare fructe din lume. Avocado copt este un fruct foarte echilibrat, ce conţine o gamă variată de grăsimi, vitamine, minerale şi fibre. Nu este nici acid, nici alcalin şi se digeră foarte uşor. Avocado este o sursă foarte bună de vitamina E – cu rol antioxidant şi foarte benefică pentru piele. De asemenea, este una dintre cele mai bune surse de potasiu, un mineral esenţial pentru o bună tensiune arterială şi pentru echilibrul fluidelor în organism.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: America Centrală
Vizualizari: 656
Ultimele comentarii
Acum 10 ore
Prof. de Geografie
Acum 10 ore
@Hermannstadt
Acum 11 ore
Pastor Marginas
Acum 11 ore
Pastor Marginas
Acum 12 ore
X