Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sorin Joanta, inspectorul scolar acuzat de trafic de influenta, ramane in functie. Stefan Firu: "Deocamdata nu putem face nimic"

Inspectorul de religie Sorin Joantă împotriva căruia Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală, sub acuzaţia că a luat şpagă 500 de euro ca să intervină pentru ca un elev să ia notă mare la Bac, rămâne deocamdată în ambele funcţii pe care le ocupă, atât ca inspector şcolar de religie cât şi de consilier şi la Arhiepiscopia Sibiului şi coordonator al grădiniţei ortodoxe de pe strada Dealului.

„Deocamadă nu pot să fac nimic, omul are contract de muncă, deocamdată există o prezumţie de nevinovăţie. Noi acum aşteptăm să vedem cum evoluează ancheta DNA, să vedem care vor fi rezultatetele, iar dacă se dovedeşte că acuzaţiile care i se aduc sunt reale, atunci şi noi o să luam măsurile care se prevăd în Codul Muncii. Până atunci însă lucrurile rămân aşa”, a declarat Ştefan Firu, inspectorul şcolar general al judeţului Sibiu.

Sorin Joantă a fost acuzat că a luat o şpagă de 500 de euro pentru a interveni pe lângă membrii Comisiei de corectare din Centrul zonal de evaluare a Colegiului Tehnic „Independența”.

”Învinuitul Sorin Joantă a acceptat promisiunea de a primi de la Giupană Viorel o parte din suma de 2.200 de lei, cu scopul de a interveni la evaluatorii din Comisia de corectare a lucrărilor la examenul de bacalaureat de la Colegiul Tehnic «Independența» Sibiu, astfel încât să i se asigure candidatului Stancă Toma-Ștefan reușita la proba de Limba și Literatura Română”, arată reprezentanţii DNA întru-un comunicat de presă, trimis în 4 iulie.

Elevul pentru care Sorin Joantă s-a angajat să întervină nu a luat Bacalaureatul, obţinând nota 1 la Limba şi literatura română.

Colegii inspectorului sibian s-au declarat surprinşi de gestul lui Joantă, precizând că acesta are o situaţie finaciară bună. Potrivit declarației de avere completată anul trecut, Sorin Joantă deține câteva părți din două terenuri agricole, iar împreună cu soția are în proprietate un apartament de 69 de mp și o casă, cumpărată în 2010, de 529 de mp. Are două mașini, un Ford Focus din 2007 și un Chevrolet Cruze din 2010. Nu are conturi în bancă, iar la capitolul datorii arată că a împrumutat 15.000 de euro, în 2011, de la o persoană fizică. În declarația de avere din 2010, Sorin Joantă număra în depozitele bancare 21.000 de euro, 1.800 de dolari și 11.500 de lei. Veniturile lunare ale lui Sorin Joantă sunt de peste 5.200 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

13 comentarii

?

Acum 10 ani

E normal.Corb la corb nu scoate ochii. Mafie curată! Probabil că cel de geografie urmează?
Raspunde

cunoscator

Acum 10 ani

mai lasati omul in pace...
Raspunde

!

Acum 10 ani

Strada Ocnei! Urmeaza!
Raspunde

Helene

Acum 10 ani

Daca avea bun-simt isi dadea el singur demisia, dar n-are cum sa procedeze astfel, ii lipseste cu desavarsire caracterul! Aici nu se mai pune problema ca e prezumtia de nevinovatie, a fost INTERCEPTAT acceptand mita! Rusine!
Raspunde

Cititor

Acum 10 ani

Nu mai aruncati cu noroi.Prezumtia de nevinovatie unde este.Nu cred ca inspectorii s-au aratat surprinsi de gest.Care gest?Este dovedit cumva?Lasati-l pe bietul om in pace si pe familia lui.
Raspunde

xxx

Acum 10 ani

D le inspector fruntea sus, oamenii va cunosc, nu pun la indoiala onestitatea si verticalitatea dvs. Cei care s-au folosit de numele dvs sunt frustrati si neajutorati, lor sa le fie rusine.
Raspunde

Porcu Dreaq

Acum 10 ani

Dupa doua zeci de ani se intalnesc doi fosti colegi de liceu ; se lasa cu masa la restaurant, povesti stropite cu bautura, etc. Ei bine, unul din cei doi \"s-a ajuns\", este bogat. Alalalt - nu. Si mai merge o papica, si mai merge o bauturica si vine necesitatea fiziologica si merge lumea la pipi. Ala bogat, grasul: ba ce m-am ingrasat, am o burta de nu o vad cand fac pipilica! Alalalt: Lasa ca o vad eu. Cel gras: ba, daca o vezi, pup-o din partea mea !!!!!
Raspunde

Cadru didactic

Acum 10 ani

Felicitari pt decizie, domnule inspector general. Domnul inspector merita aceasta decizie pentru ca intotdeauna a fost un om dedicat muncii sale si a sprijinit colegii in mod dezinteresat.Fruntea sus domnul inspector si nu va lasati doborat.Sa aveti putere sa treceti peste aceasta cumpana grea.
Raspunde

@Cititor

Acum 10 ani

daca nu este frumos sa arunci cu noroi, putem totusi sa aruncam cu cãcat ?
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

a acceptat sa ia o parte din cei 2200 de lei....hai sictir dna...in tara asta poti sa vorbesti ce vrei, inclusiv ca faci pipi pe cineva...daca faci ceva din ceea ce zici e altceva, pana atunci sunt doar vorbe...uite dovada ca a luat bani si a ajutat: ala a luat nota 1. aia care vreti sa aruncati cu noroi sau cu kkt aruncati-va voua in cap cu asa ceva cand mergeti la doctor sau cand va faceti itp-ul la conserve si dati sau vreti sa dati. de ce nu se mai scrie nimic de giupana care a luat banii? ce tot aveti cu joanta care nu a luat nimic? dna + presa + unii comentatori = 2 lei
Raspunde

gogu

Acum 10 ani

oare cum si-a facut asa o situatie financiara? ocupa si postul de inspector si cel de consilier la mitropolie, roade el toate oasele si mai ia si spaga... normal ca elevul n-a luat bacul din moment ce s-a descoperit in zilele examenului problema cu spaga.. ar fi fost culmea, sa-l ia! dar nu iese fum fara foc! toti inspectorii iau spaga pt. posturi de suplinire si altele... sa spuna careva ca n-a luat spaga sau nu s-a bucurat de alte avantaje.... dar corb la corb nu scoate ochii... sunt sigur ca va fi declarat inocent si va ramane pe post!
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

gogule, ai dat tu spaga la toti inspectorii de stii ca toti iau spaga? poate dai spaga la service sa-ti dea itp-ul la coptura cu care circuli. uita-te mai bine pe declaratia de avere a lui joanta si a sotiei, la rubrica venituri si apoi iti vei explica. omul nu castiga 600 de lei pe luna ca tine ofticatule!
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

gogule, tu nu ai ce face in timpul serviciului? pentru ce te platesc aia acolo la astra? daca nu ai ce face sterge cartile de praf!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus