Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Aproape 50% dintre dascalii care au sustinut examenul de definitivat nu au reusit sa obtina nota de trecere

135 de cadre didactice din judeţul Sibiu au susţinut examenul naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar, în sesiunea 2013, însă doar jumătate dintre ei au reuşit să obţină notă de trecere.

„Procentajul de promovabilitate la examenul de definitivat în judeţul Sibiu este de 50,37%. Procentaj de 100% s-a obţinut la disciplinele comerţ, istorie, educatoare – limba germană, matematică, psihopedagogie specială. La specializarea educatoare - limba română s-au obţinut 2 note de 10”,a declarat Livia Creţulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Cele două note de zece ai fost obţinute de Mariana Holerga, încadrată ca profesoară pentru învăţământul preşcolar la grădiniţa din Iacobeni şi Mărunţel Alina Daniela, institutor la Grădiniţa nr.22 din Sibiu.

În judeţul Sibiu, pentru susţinerea examenului de definitivat au fost validate fişele a 152 de candidaţi, dintre care 140 s-au prezentat la examen, dar doar 135 au rămas până la sfâşitul probei scrie, după ce “cinci candidaţi s-au retars din motive personale din examen”.

Candidaţii au avut de susţinut două probe, prima s-a desfăşurat în perioada ianuarie – iunie şi a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă, cu caracter eliminatoriu.

Nota minimă de promovare a examenului de definitivare a fost 8 şi au avut drept de participare la examen și debutanții cu un an vechime la catedră.

Între 23 şi 24 iulie candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen, soluţionarea acestora urmând să se realizeze în intervalul 25 - 26 iulie. Pe data de 27 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Potrivit Ministerului Educației, la nivel naţional au promovat 47,83% dintre candidaţi, cu 14,4% mai puţini decât în 2012.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

intrebare

Acum 10 ani

vi se pare invatamantul chiar asa de atractiv incat sa vina oameni bun profesionisti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus