Miercuri,
26.01.2022
Ninsori Usoare
Acum
-7°C

Daca Sibiul ar decide soarta Rosiei Montana... n-ar lua nicio decizie!

După ce premierul Victor Ponta a anunțat că va trimite legea privind proiectul de exploatare auriferă de la Roșia Montana în Parlament, reporterii Turnul Sfatului au contactat parlamentarii de Sibiu pentru vedea dacă Sibiul susține sau nu legea. Puțini sunt cei care pot spune clar că sunt pentru sau împotriva proiectului. Majoritatea parlamentarilor sibieni spun că nu știu încă destule fapte despre proiect sau că nu au toate informațiile necesare pentru a lua o decizie, deși despre Roșia Montana se vorbește de mai bine de zece ani. Între timp, sibienii continuă să protesteze în Piața Mare. 
 
Sinuciderea USL
 
Senatorul Sorin Ilieșiu este unul dintre cei mai aprigi iniamici ai proiectului. ”Eu sunt pentru ca aurul de la Roşia Montană să fie exploatat, dar să rămână în ţară, să fie exploatat de statul român, să se creeze locuri de muncă pentru români, căci Gabriel Resources o să folosească românii la sapă, iar specialişti o să aducă de la ei şi o să îi plătească cu salarii de 15.000 euro. Cred că oamenii de ştiinţă români pot să găsească o metodă de extracţie fără cianuri, care să nu aducă prejudicii nici oamenilor, nici solului. Eu, ca ardelean, nepot de miner din minele de la Baia Mare, am datoria să lupt pentru ca aurul românesc să ajungă la Banca Naţională, nu în Bulgaria, Moldova sau în alte părţi. Eu sunt de părere că numai un om cumpărat poate să fie pro exploatării de la Roşia Montană. Capul răutăţilor a venit de la Băsescu, el a fost agentul comercial de la Gabriel Resources. Eu cred că dacă nu o să ia poziţie faţă de această situaţie, aceasta o să fie o sinucidere a USL”, a declarat Ilieșiu. Un vot negativ vine și din partea deputatului Ovidiu Ganț. Dealtfel, conducerea FDGR a ținut încă de săptămâna trecută să-și exprime concret părerea. ”Am discutat cu deputatul nostru, domnul Ovidiu Ganț, și dânsul va vota împotriva proiectului. Depinde și de minorități, dardacă ele vor vota pentru proiect domnul Ganț se va abține” a declarat Paul Porr, președintele FDGR.
 
Polisano angajează mai mult
 
Nici deputatul Ioan Tămâian nu este deloc convins de argumentele Gabriel Resources. ”Acest proiect nu trebuie implementat. Nu sunt de acord în condiţiile. Cred că românii sunt capabili să îşi exploateze singuri resursele. Părerea mea e că e o mare greşală să se dea curs proiectului acum. Românii trebuie să aibă grijă de zăcăminte, căci ele nu ne aprţin nouă ci viitoarelor generaţii. Ei spun că la începerea proiectului vor avea nevoie de aproximativ 2.300 de oameni, deci 2.300 de locuri de muncă, iar apoi când trec la prelucrare rămân 900 de posturi, care vor fi ocupate de oameni din comunitate. Nu e mult. Comparativ, doar clinica Polisano are peste 2.300 de angajaţi în toate clinicile. În legătură cu acest subiect, încă un lucru e foarte clar şi anume că că infestarea solului cu cianură nu este într-o proporţie alarmantă, iar aceasta poate fi neutralizată cu produse româneşti. Eu cred că trebuie să spunem nu şi să cerem părerea cetăţenilor români şi acum, nu doar când e vorba de constituţie. Trebuie să punem specialiştii să studieze, iar noi, politicul, să vedem ce e mai bine pentru cetăţeni”, a declarat Tămâian. Ideea este întărită și de deputatul Nicolae Neagu. ”Eu cred că solulţia este referendumul, pentru că poziţiile pro şi contra sunt neclare şi la referendum o să vedem tot ce e făcut în proiect. Eu zic să fie oprit proiectul până la clarificare, eu altfel nu i-aş da drumul. Votul meu e negativ. Sunt prea multe dubii şi nu mai ştii ce e adevărat şi ce nu. Nu ne putem lăsa manipulaţi nici de ONG-uri, nici de cei care vor să exploateze la Roşia Montană”, a spus Neagu.
 
Un singur poate
 
Dintre toți  parlamentarii chestionați de Turnul Sfatului doar senatorul Ion Ariton a lăsat să se înțeleagă că ar exista o posibilitate de susținere a proiectului. ”Pentru a răspunde la această întrebare – pro sau contra - este nevoie de o discuţie temeinică. Eu am fost la negocierile acestui contract. Se pot face exploatări, dar cu respectarea anumitor condiţii, altfel...”, a declarat Ion Ariton, fost ministru al economiei.
 
Lista lungă a lui ”nu știu”
 
Restul parlamentarilor de Sibiu fie au declarat că încă nu s-au hotărât, fie spun că mai trebuie să studieze problema, fie așteaptă un telefon cu o veste bună. Mircea Cazan, spre exemplu, așteaptă să pună mâna pe proiectul de lege. ”Când o să am proiectul în mână și o să văd exact despre ce este vorba o să mă pronunț. Până atunci, numai povești. Dacă pronunț înainte, iar nu se știe...”, ne-a mărturisit deputatul Mircea Cazan. Senatorul Viorel Arcaș are exact aceeași problemă. ”Nu pot să fiu nici pro și nici contra până nu am toate informațiile ca să știu exact ce votez. Sentimental sunt contra proiectului dar în ultima vreme am primit și ceva semnale mai pozitive. Deci, o să vedem ce implicații are”, a declarat Arcaș. Și mai în ceață este deputatul Ioan Axente. ”Nu mă pot exprima până nu aprofundez toată problema. Subiectul este în atenția mea, dar deocamdată este prea devreme să iau o decizie. Urmează să mă edific”. Puțin cam needificat este și Gheorghe Frăticiu. ”Nu am luat o decizie. Probabil că nu voi vota proiectul de lege dar mai am puțin timp de gândire”, ne-a spus deputatul Gheorghe Frăticiu. Nu în ultimul rând, deputatul Gheorghe Roman a anunțat că așteaptă să-i spună oamenii ce să facă. ”În acest moment există argumente pro și contra. În ceea ce mă privește, voi vota exact cum îmi spun oamenii care m-au votat. Îi invit pe cei interesați la biroul meu parlamentar sau să îmi scrie pe adresa de mail gh.roman@yahoo.com, sau pe pagina de facebook”, a declarat Roman.
Menționăm că și deputatului Raluca Turcan i-a fost solicitată o părere referitoare la acest subiect. Până la închiderea ediției nu am putut afla ce crede doamna Turcan despre Roșia Montana.
 
Luni este prima ședință 
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat vineri că va convoca împreună cu Crin Antonescu, luni, Birourile Permanente Reunite pentru a discuta despre constituirea Comisiei speciale pentru proiectul Roşia Montană. "Am vorbit cu preşedintele Crin Antonescu, am să convoc un Biroul Permanent Reunit săptămâna viitoare, luni, în care să discut despre constituirea unei comisii speciale formată din senatori şi deputaţi care să analizeze cu celeritate şi să prezinte grupurilor parlamentare care este opinia şi cum trebuie promovat acest proiect de lege (referitor la Roşia Montană n.r.)", a precizat Valeriu Zgonea. 
 
Peste o mie de protestatari la Sibiu
 
În ultimele douăsăptămâni peste o mie de sibieni au protestat în Piața Mare împotriva exploatării de la Roșia Montana. Sibienii au scandat lozinci împotriva exploatării cu cianură, prevăzută în actualul proiect, dar și sloganuri ca “Nu ne vindem țara”, “Salvați Roșia Montană” și “Solidaritate”. Opozanţii au iniţiat și o campanie de stranger de semnături, atât în corturi special amenajate, cât şi online, la adresa www.rosiamontana.net.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

49 comentarii

Qwe

Acum 8 ani

Problema cea mai mare e ca daca s-ar da unda verde la rosia montana ,Alba ar lua fata Sibiului dpdv economic
Raspunde

x

Acum 8 ani

Pe noi ne otravesc cu gazele de sist. La ce s-a intamplat in alte tari, cianura e un lux.
Raspunde

@1-papagalul number one

Acum 8 ani

marea problema e ca tu te bagi ca musca-n lapte si comentezi pe orice subiect chiar de stii sau esti varza papagalule,chiar tu nu mai ai si altceva mai bun de facut in afara faptului ca debitezi numai tampenii pe Turnu Sfatului??
Raspunde

@3

Acum 8 ani

Rosia montana ar aduce un plus la pib alba de cca 4miliarde lei/an . Pib-ul sibiului este acum de 13.7 mld /an iar al judetului alba 11.2mld. Alba va ajunge la 15.2 mld! Nasol nu? ***www.econtext.ro/finante-banci/bani/clujul-si-argesul-decad-brasovul-se-ridica-falnic-giurgiu-nu-mai-e-pe-ultimul-loc-cat-valoreaza-fiecare-judet-din-romania.html
Raspunde

@3

Acum 8 ani

Daca muta nita gazul de la medias cum a promis ramaneti si in urma muresului! Mult in urma!
Raspunde

@3

Acum 8 ani

Ce zici ?pe subiectul asta stiu sau sunt varza?
Raspunde

@6

Acum 8 ani

Nu știi nimic, ești un cãcat puțitor.
Raspunde

@6

Acum 8 ani

Bravo nenicule,esti superdestept,ma tot intreb daca tot stii tot de ce dreaku nu esti deja ministrul economiei sau prim-ministru ca ne scoteai din rahat tara asta oropsita,iar faptul ca accesezi niste linkuri si siteuri nu dovedeste deloc ca ai fi destept,mai degraba tot varza(calita)!si lasa-l tu pe bouul ala de soldovean-nita,ca din cauza unor sarme ca el si ca multi altii am stagnat sau chiar am ramas in urma lumii civilizate cu zeci de ani lumina,de asta ce zici”desteptule”??
Raspunde

@8

Acum 8 ani

Prima data cand recunoasteti ca ati stagnat in timp ce restul tarii a dat inainte! Felicitari!Legat de prima ta intrebare sa stii ca in brasov sunt printre cei mai prosti dar printre voi sunt premiant
Raspunde

Sibian

Acum 8 ani

Oameni dragi nu mai vb prostii!Sibiul a fost si va fi peste Alba iulia tot timpul. Dar nu este nicio problema trebuie sa traim im comuniune si in pace.Sa fim mai buni si mai intelepti.Va dati seama daca se va face proiectul Rosia Montana impreuna cu Romgaz transgaz si multitudinea de fabrici din sibiu va ajunge Regiunea sibiu printre cele mai bogate regiuni.Si vom trai in tihna toti.Sibiul nu este ca si brasovul cand a fost regiunea stalin si a furat sibiul si l-a musamalizat.Sibiul va fi o capitala DEMNA.
Raspunde

@9

Acum 8 ani

Nu rastalmaci ce-am scris ,m-am referit la stagnarea tarii nu a sibiului iar premiant cred ca nu ai fi nici la tine in grajd sau in wc-ul garii Brasov!!
Raspunde

Rahat (turcesc) pe pâine

Acum 8 ani

Băi tâmpitule de la 1, cât timp crezi că va lua Alba faţa Sibiului? Pentru 15 ani, dacă Doamne-fereşte chiar s-ar începe catastrofa de exploatare. Şi dupaia? Colaps economic total în zonă, risc de deversări, etc. V-am mai spus: cei care se ocupă de marketingul RMGC folosesc tot felul de strategii de discreditare a protestelor. Afişele din Cluj cu \"Ardealul nu e România\" au fost lipite tot de golzi, am informaţii sigure, tot cu scopul de a crea impresia că \"ungurii cei răi\" ar fi cei care protestează. Şi, am văzut că pe forumuri la comentarii golzii aduc acum şi afişele apărute peste noapte în discuţie. Dar dragi postaci şi diversionişti, vi se înfundă foarte curând! Abia aştept să văd cum scad la prima şedinţă de tranzacţionare acţiunile Gabriel cu vreo 50%!
Raspunde

@10 sibian

Acum 8 ani

Cum poti sa vb de demnitate cand johannis si-a dat chilotii jos sa obtina capitala? Hotul striga intotdeauna cel mai tare \"hotul\"
Raspunde

Vasile

Acum 8 ani

Stimați jurnaluști sibieni și nu numai... ce faceți voi e politică și bârfă. Nimic profesional, documentare zero, doar plimbări pe la politicieni. Din titlu se vede asta. Chiar dacă ați vrut să puneți un titlu smecher, din păcate Sibiul a decis ”un pic” soarta Roșiei Montane prin eliberarea Avizului de mediu pentru ”Modificare PUZ - zona de dezvoltare industrială Roșia Montană” promovat de SC Roșia Montană Gold Corporation SA. A se vedea Decizia nr. 2849 din 7 martie 2011 semnată de ”blonda de la PDL” d-na Daniela Stoica, prietena colegului vostru Deleanu. Ca să vă ajut: ***apmsb.anpm.ro/upload/26136_Decizie%20de%20emitere%20aviz%20Modificare%20PUZ%20zona%20de%20dezvoltare%20industriala%20Rosia%20Montana.pdf
Raspunde

@11

Acum 8 ani

Nu rastalmacesc nimic dar intamplator ai dreptate .sibiul a batut pasul pe loc brasovul de ex a urcat Legat de a doua pb a ta cred ca ti-am spus deja ca eu in brasov sunt printre cei mai prosti .Intre sibieni ma simt premiant
Raspunde

@12

Acum 8 ani

Ai dreptate pana la un punct.Vreo 15 ani exploatarea o sa ajute direct Alba.Dar vezi ca exista si \"efectul de multiplicare\" .iti recomand sa cauti pe net sa vezi ce este si sa te convingi ca nu ii mai prindeti in urmatoarea suta de ani
Raspunde

Sibian

Acum 8 ani

Da recunosc ca imi este un pic ciuda ca a crescut asa vizibil si in cifre bv fata de sibiu.Si nush de unde ca nu au industria noastra.Dar ii vom prinde din urma si ii vom si depasi.Si oricum suntem mai bogati ca ei la cultura si civilizatie.La anul sibiul va primi mai multi bani si va ajunge brasovul la pib.
Raspunde

@16

Acum 8 ani

Citeşte articolul ăsta puţin: ***blog.cluj.info/opinii/un-argument-economic-impotriva-exploatarii-aurului-de-la-rosia-montana/
Raspunde

@17

Acum 8 ani

Bravo! Asta e atitudinea corecta ! Sa speri ca \"la anul sibiul va primi mai multi bani si va ajunge brasovul la pib\"
Raspunde

@18

Acum 8 ani

Da am parcurs putin articolul si baiatul are dreptate in ceea ce spune.Problema este ca exemplele pe care le da el sunt 2 extreme. Pe de o parte tarile arabe care erau dependente de resurse ceea ce nu e cazul la noi iar pe de alta parte \"boala olandeza\" dar ea este caracteristica tarilor suprasaturate de capital in care economia functioneaza la un maximum posibil iar orice tubulenta produce efecte negative ceea ce la fel nu e cazul la noi.
Raspunde

@18

Acum 8 ani

Articolul e genial! Incearca in cateva locuri sa o duca unde vrea el dar oricum e de nota 10! Mersi
Raspunde

@18

Acum 8 ani

Uite de ex spune ca o astfel de activitate de asemenea amploare\"suge\"forta de munca din alte activitati.Daca mina era langa bucuresti clar ca avea dreptate 100% pentru ca ar fi lasat alte sectoare fara forta de munca .teoria economica asa spune .dar in zona unde ai somaj 80% nu poate fi decat un imbold.El spune de la inceput ca articolul e subiectiv
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Măi, ce de braşoave lansezi pe cm pătrat...<br> Ai auzit de Minvest Deva? Ea este asociată cu rmgc si are 19,3% iar Minvest Deva nu are sediul în jud Alba. Totalul veniturilor statului, nu ale jud Alba, este estimat la vreo 4 miliarde de dolari în vreo 20 de ani, iar jud Alba se va alege cu nişte taxe şi impozite locale, atât. Eşti varza, cum zicea cineva mai sus. <br> Şi stai linistit, proiectul Roşia Montana o să cadă.
Raspunde

@joseph

Acum 8 ani

Joseph rmgc este constituita prin asocierea minvest cu o companie canadiana nu este ascoiata cu rmgc cum crezi tu .rmgc dincate stiu o sa plateasca taxe in alba nu in hunedoara si nici in canada.Conteaza unde isi are sediul si desfasoara activitatea compania .La a doua problema a ta faci Din nou confuzia intre pib si alte lucruri.Era vb de pib! Daca vb de veniturile statului astea sunt chiar mai mici decat spui tu . Multumesc pt lamurire:m-am framantat toata noaptea intrebandu-ma daca sunt sau nu varza
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Dacă ăştia mint, oi minţi şi eu. ***www.rmgc.ro/rmgc/despre-rosia-montana-gold-corporation.html <br>Redevenţa merge direct la stat, ce nu pricepi, nu trece prin pibul nici unui judeţ. Credeam că eşti mai informat.
Raspunde

@joseph

Acum 8 ani

Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) este o companie românească, cu sediul în județul Alba la Roșia Montană. Compania a fost înființată în anul 1997, în urma unor fuziuni succesive și prin asociere cu compania minieră de stat Minvest SA Deva. Acționarii RMGC sunt Gabriel Resources cu 80,46% din totalul acțiunilor, acționar majoritar (cotată la Bursa din Toronto cu simbolul GBU) și compania minieră de stat Minvest Deva cu 19,31% din capital.
Raspunde

@joseph

Acum 8 ani

Joseph inteleg f bine unde merge redeventa. Mai sus am facut referire la Pib .iti repet pib e una si redeventa total altceva . Eu vorbeam de pib
Raspunde

@27

Acum 8 ani

Mai eminentule du-te si mai dormi nitel pt câ vâd câ esti obosit si plin de date statistice de dimineatâ din cauza faptului ca te-ai framântat toata noaptea,ei bine pot sa-ti spun ca esti tobâ de carte,esti cel mai cel mai....de ce nu te faci europarlamentar pt ca se pare ai un iq putin peste cel al ebei basescu!
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Băi, io vorbeam de redevenţă si de cei 19,31 cotă din profit. Alea merg la stat direct. Alba ramâne cu impozitele şi taxele la bugetul local.
Raspunde

fata

Acum 8 ani

bai gugustiucule de la 1 bai daca alba nu era limitrofa jud sibiu astazi nu mai era tipene de om pe acolo ,ba majoritatea albanezilor daca vrei s-ai cauti ii gasesti in spania ,si inca o pagina de istorie pentru capul tau de bibilica ,sti de ce i se spune in sibiu ,piata aurarilor aici se prelucra tot auru din transilvania ,ba oaie zacamintul este important pentru tara ,oameni sunt disperati ca nu au o alternativa de a supravietui ,dar guvernele astea care ne conduc de 23 de anide ce nu au creat o alternativa ,si nu mai fa comparati idioate ca esti prost de dai in gropi nu umbla cu capu descoperit ca la cita prostie ai in cap sa-r putea s-a iti explodeze
Raspunde

Cetatean de Sibiu

Acum 8 ani

Ce isi promoveaza asta orasul Brasov aici :)) Nu mai ai unde sa-l promovezi? Nu te mai asculta nimeni? :)) Deci recunosti, intr-un fel, ca Sibiul este peste Brasov.. :)) Cat despre dezvoltarea economica, Sibiul este foarte dezvoltat si o face in continuare!!
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Trandahir vine acasa cu vestea mare.-Tu Floareo, stii cati dolari costa o bomba de-ia-atomica?. -Haoleu, manca-ti-as Trandahiras cat sa coste, ca io-s muiere proasta si nu stiu...v-o doua-trii sute? -Pai, tu Floareo, bine zâci ca esti proasta si nu te pricepi; doua-trii milioane, fa, manca-ti-as. -Phuu, ASA de MULT, s-avem noi norocu-asta...nu ne-or cadea si noua vro doua-trii in curte... FACETI SOCOTELI TRANDAHIR & FLOAREA
Raspunde

@31 cetatean de sibiu

Acum 8 ani

Da sibiul este f dezvoltat problema e ca doar la voi in judet. Daca deschid astia exploatariile la rosia montana alba v-o ia inainte.Daca o sa mai va ia transgazul si romgazul cum a promis nita o sa va mai comparati doar cu botosani giurgiu si ialomitaLa mures o sa va doara gatul cand o sa va uitati.Pana la urma asa e corect ca nici la mures nu le umfla pibul artificial vreo o companie gen transgaz.Oricum si acum stati ff prost ***www.econtext.ro/finante-banci/bani/clujul-si-argesul-decad-brasovul-se-ridica-falnic-giurgiu-nu-mai-e-pe-ultimul-loc-cat-valoreaza-fiecare-judet-din-romania.html
Raspunde

@31 cetatean de sibiu

Acum 8 ani

De aici si disperarea asta sa nu inceapa exploatarea la rosia montana.Sibienii sunt cei mai inversunati contestatari.
Raspunde

Cetatean de Sibiu

Acum 8 ani

Ma, din moment ce Sibienii o duc foarte bine aici cu economia de acum, nu mai conteaza ca aia ne intrec, ca aia sunt mai buni in economie si etc etc. Problema este unde se duc banii!! La noi, o fi furand primarul, nu zic ca nu, nu cunosc, dar categoric fura mai putin!! Nu ati locuit in Sibiu din anii 90\' ca sa stiti cat de bine e cu Johannis!! Nu ati locuit in Sibiu din anii 90\' ca sa stiti cat de mult s-a dezvoltat sibiul in ultimul deceniu cu Johannis la bord!! Daca proiectul va merge la rosia montana mai departe, stati voi linistiti ca banii aia din pib ajung in alte tari, in alte buzunare, nu o sa-i cheltuiasca pentru binele cetatenilor din Alba!!
Raspunde

@31

Acum 8 ani

Uite eu sunt confuz..tu vrei sau nu proiectul..asta nu inteleg.. Daca nu il vrei de ce? Daca nu il vrei de ce? Ce ma aburesti cu alba si ce dezvoltat e Sibiul si cum in evul mediu doar Sibiu avaea Piata Aurarilor.. ( pentru stiinta ta si bucurestiul avea , si Bistrita chiar mai mari..)..sau cat e de hotarat si cinstit iohannis Sunt sigur ca Sibiul s-a dezvoltat dupa 1992..la fel si Clujul..uite are cinema..si Timisoara are mall...si Brasovul are trqmbulinq si patinoar..si Bucurestiul ..are de toate... Trebuie doar sa ai bani de bilet..( curse de avion spre Bucuresti nu mai sunt..deci yok..gara nu qveti deci yok..si rwta spre Bucuresti circula rara deci yok)..asa ca du-te cu Atlasisb ul spre Alba Iulia si vezi ca si Alba Iulia s-a dezvoltat ..cu sau fara Rosia Montana Asa ca hotaraste-te ce vrei si lasa pupatul in***al Maretului Primar
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Pibul e o cifră mincinoasă şi să-l mai împarţi per capita e deja cinism. Din cele 16 miliarde de dolari la cât e estimat zăcământul (ceea ce eu cred că e o abureală, cifra fiind de vreo 4 ori mai mare, laolaltă cu metalele rare ***foaienationala.ro/valoarea-celorlalte-metale-rare-de-la-roia-montan-mai-mare-de-patru-ori-dect-cea-aurului.html) 84% se duc prin paradisuri fiscale şi restul direct la bugetul statului, deci judeţul Alba ramane cu prafu\' de pe tobă, adică ceva impozite şi taxe locale, cu alte cuvinte, nea Gheorghe, căruia i se pun acum în cap căteva mii de dolari pe an, nu vede niciun şfanţ.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Fantastic, alba-neagra...<br>***www.realitatea.net/ministerul-justitiei-aviz-pozitiv-pentru-exploatare-la-rosia-montana_1265884.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb
Raspunde

Cetatean de Sibiu @36

Acum 8 ani

Dar eu nu inteleg defapt, tu ce vrei si ce cauti pe acest site? Ce vrei sa demonstrezi? Eu nu sunt de acord cu proiectul Rosia Montana, pentru ca poluarea e foarte mare si bani nu ajung in \"vistieria\" Romaniei si a \"albanezilor\". Dar tu, autointitulat cetatean al Brasovului, ce cauti pe un site pentru cetatenii Sibiului? Ce vrei sa demonstrezi tu defapt? Ca Brasovul e mai bun? O fi, nu stiu, nu prea trec prin Brasov ca sa imi pot da cu parerea. Dar nici tu nu treci prin Sibiu destul de des ca sa iti poti da cu parerea.
Raspunde

@39

Acum 8 ani

Eu trec destul de des prin Sibiu..Nici eu nu sunt de acord..din cauza ca , castigam foarte putin si cred ca miza ascunsa e mai mare.. Deci nu fiindca ar creste sau descreste PiB ul Albei..asta e o prostie aparuta aicidin cauza obsesieI voastre referitoare la regionalizare..avand un nou pseudoinamic Alba Iulia
Raspunde

protestatar

Acum 8 ani

Cel putin 2000 de oameni la protest si voi va faceti ca ploua. Rusine! Sa vina presa sa-i scoatem lesa.
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

REALITATEA.NET ACTUAL SOCIAL Victor Ponta: RESPINGEM proiectul Roşia Montană, ÎNCHIDEM DISCUŢIA__ Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că soluţia pentru proiectul Roşia Montană este respingerea în regim de urgenţă a acestuia la Senat, apoi şi la Cameră, adăugând: \"Şi cu asta, basta!\". Ponta a spus că, având în vedere poziţiile exprimate de grupurile politice, soluţia în cazul acestui proiect este de a fi respins urgent la Senat, iar apoi şi la Camera Deputaţilor.__ Victor Ponta s-a declarat surprins de anunţul lui Crin Antonescu pe tema proiectului Roşia Montană, însă a declarat că \"nu se poate supăra\" pe liberal pentru că s-a pronunţat împotriva proiectului. În plus, Ponta a susţinut că nu mai este utilă o dezbatere în Parlament pe această temă. \"Trebuie doar dat votul pe proiect (n.r. în Parlament) pentru a se închide discuţia. Ce rost mai are să facem comisie dacă liderii politici s-au pronunţat înainte de dezbatere. Trebuie ca Senatul, unde e proiectul, să îl respingă în procedură de urgenţă, apoi la Cameră se va întâmpla la fel\", a precizat Ponta. Întrebat dacă Guvernul riscă procese din partea firmei RMGC în aceste condiţii, premierul a explicat: \"Vom avea procese oricum, dar nu vreau ca eu sau alţi miniştri să fim acuzaţi de subminarea economiei naţionale\". __Antonescu: Proiectul nu poate fi susţinut__ \"Am un punct de vedere ferm şi definitiv conturat. Cred că proiectul exploatării la Roşia Montană nu poate fi susţinut. Proiectul ar trebui fie să fie retras, ceea ce nu e cazul, fie cred că trebuie respins. Am ajuns la această concluzie nu din motive tehnice, ci pentru că există consecinţe şi realităţi majore care, în acest moment, împiedică aprobarea acestui proiect. Vorbim despre un proiect de anvergură naţională pentru că e vorba de unele din resursele naturale cele mai importante ale acestei naţiuni. De aceea dezbaterea publică are atâta aploare, şi nu invers\", a spus Crin Antonescu.__ În opinia liberalului, proiectul nu are suficinetă susţinere publică şi naşte o scindare în societatea românească.__ ***www.realitatea.net/victor-ponta-respingem-proiectul-rosia-montana-inchidem-discutia_1266113.html
Raspunde

@Georg

Acum 8 ani

Da mai dute pe pızda la mata boanghene
Raspunde

Plk

Acum 8 ani

Nu va mai chinuiti sa blocati rosia montana ca sa nu va ia fata Alba! Oricum o sa inceapa productia cei de la mercedes si sibiul o sa ajunga pe locul 4 in regiune . Garantat destinul vostru e sa fiti ultimii
Raspunde

eu

Acum 8 ani

De aia sinteti asa de vehementi,invidiosilor.Care e de fapt frustrarea voastra de sinteti atit de inversunati impotriva Sibiului zona pe care incontinu ati sabotat-o,furat,denigrat,izolat,cenzurat,scuipat s,a,Asa-i cind faci bine-vezi rau,va dus destul Sibiul in spate si drept multumire primim ce primim.
Raspunde

@46

Acum 8 ani

De care ca nu inteleg? Nu poti fi invidios si frustrat pe codasul clasei!
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Comisia Juridica a Senatului a respins proiectul Rosia Montana de R.M. HotNews.ro Marţi, 10 septembrie 2013, 13:48 Actualitate | Politic__ Comisia Juridica a Senatului a respins marti proiectul privind exploatarea miniera de la Rosia Montana, a anuntat presedintele comisiei, liberalul Tudor Chiuariu.__ \"In unanimitate, Comisia Juridica, avand in vedere obiectiile de neconstitutionalitate si observatiile din avizul consiliului legislativ, a acordat aviz negativ proiectului\", a precizat Chiuariu.\\__ Cu o zi in urma presedintele PNL, Crin Antonescu, anuntase ca liberalii nu vor vota acest proiect de lege.__ ***www.hotnews.ro/stiri-politic-15550271-comisia-juridica-senatului-respins-proiectul-rosia-montana.htm
Raspunde

Au !r

Acum 8 ani

in afara lacului, un nor de la cinaura va pluti timp de peste 50 de ani pana desupra Sebesului.curentii il pot aduce si la noi ! Pentru acest avantaj este si pacat sa nu ne alaturam minerilor grevisti. Adevaratii mineri sunt barbati adevarati, intelepti, cu mult caracter si nu au salopete noi.
Raspunde

Au !r

Acum 8 ani

in afara lacului, un nor de la cinaura va pluti timp de peste 50 de ani pana desupra Sebesului.curentii il pot aduce si la noi ! Pentru acest avantaj este ” pacat” sa nu ne alaturam minerilor grevisti . Adevaratii mineri sunt barbati adevarati, intelepti, cu mult caracter dar in nici un caz nu au salopete noi. Oare ai cui sunt grevistii de azi? Sunt invdios cat de bine s-au barbierit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus