Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Universitatea "Lucian Blaga" a intrat in topul cercetarii nationale

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu ocupă locul 20 în rândul universităților și institutelor de cercetare din România, conform raportului SIR Global 2013.

Clasamentul este realizat de Grupul SCImago, în parteneriat cu SCOPUS - cea mai mare bază de date pentru evidențierea publicațiilor științifice din lume, având drept criterii calitatea și cantitatea activității de cercetare științifică.

”Este o poziție onorantă pentru ULBS, iar acest clasament ne motivează să evoluăm în ceea ce priveste activitatea de cercetare. De altfel, intenționăm să înființăm un Institut de Cercetări Avansate la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, cercetarea științifică fiind unul dintre principalele obiective strategice ale conducerii universității.”, a spus rectorul ULBS- prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.

Raportul SIR Global 2013 este o clasificare a universităților și institutelor de cercetare din întreaga lume în funcție de cantitatea și calitatea producției științifice publicate: articole, prezentări la conferințe științifice şi alte publicații din ultimul an al unei perioade de cinci ani analizată și care sunt cuprinse în baza de date SCOPUS. Raportul analizează perioada 2007-2011 și plasează Universitatea ”Lucian Blaga” pe locul 20 pe plan național, cu 594 de articole publicate în revistele științifice de specialitate.

”Ne dorim ca în următorul clasament să ne îmbunătățim poziția. Faptul că avem un parteneriat cu grupul De Gruyter (grup de publicații științifice open access) prin care urmărim să creștem vizibilitatea revistelor științifice editate de către ULBS și faptul că urmează să înființăm Institutul de Cercetări Avansate ne vor ajuta în îndeplinirea acestui obiectiv.”- a declarat prof. univ. dr. ing. Claudiu Kifor, prorector responsabil de cercetarea științifică și studiile doctorale.

Raportul analizează activitatea instituțiilor cu cel puțin 100 de documente științifice publicate și cuprinde 19 universități și 3 institute de cercetare din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus